αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ NASA αναζητά εθελοντές για να ζήσουν σε… προσομοίωση του πλανήτη Άρη

Η NASA αναζητά εθελοντές για να ζήσουν σε… προσομοίωση του πλανήτη Άρη

Μια ιδιαίτερη αγγελία… έβαλε η NASA. Αναζητά εθελοντές που θα ζήσουν σε μία τοποθεσία στην Γη η οποία θα προσομοιάζει τις συνθήκες ζωής στον Άρη. Το project θα γίνει με τη βοήθεια της τεχνολογίας 3D printing.  

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος αναζητάει τέσσερις ανθρώπους, οι οποίοι για 12 μήνες θα ζήσουν σε μια ειδική κατασκευή, η οποία θα φέρει τα ατμοσφαιρικά -και όχι μόνο- χαρακτηριστικά του Κόκκινου Πλανήτη.  

Το πείραμα θα λάβει χώρα στο διαστημικό κέντρο της NASA, στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Η κατασκευή θα είναι σε έκταση λίγο μικρότερη από ένα γήπεδο τένις. Θα έχει όλες τις ανέσεις ενός φυσιολογικού σπιτιού, με τη διαφορά ότι οι συνθήκες θα προσομοιάζουν με αυτές του Άρη. 

Δηλαδή, ελλείψεις αγαθών και πρώτων υλών, καθυστερήσεις στις επικοινωνίες, προβλήματα στον εξοπλισμό. Επίσης, οι τέσσερις υποψήφιοι θα περπατούν ως να βρίσκονται στο διάστημα, μην έχοντας βαρύτητα. 

Θα πρέπει να είναι ηλικίας 30 έως 55 ετών, κάτοχοι πτυχίου Master με ειδικότητα στα STEM (Επιστήμες, Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά). Επίσης, θα πρέπει να έχουν δύο χρόνια προϋπηρεσίας στους παραπάνω κλάδους ή αλλιώς 1.000 ώρες πτήσης ως πιλότοι μαχητικού αεροσκάφους. 

Στόχος της NASA είναι η προετοιμασία μιας ανθρώπινης αποστολής στον Άρη, η οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει κάποια στιγμή μέσα στη δεκαετία του 2030. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − thirteen =