αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Mohegan Gaming αποσύρεται από την Ελλάδα

Η Mohegan Gaming αποσύρεται από την Ελλάδα

Αποσύρεται από την Ελλάδα η Mohegan Gaming, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωση της. «Η MGE έχει ολοκληρώσει την επανεξέταση των δραστηριοτήτων της και των μελλοντικών της δεσμεύσεων στο νέο πλαίσιο που δημιούργησε η παγκόσμια πανδημία της Covid-19 και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τα δικαιώματα παραχώρησης για το Athens Project», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

«Είμαστε επίσης επικεντρωμένοι στο μεγάλο εγχείρημα της Inspire Korea, στο οποίο θα αφοσιωθεί η εταιρεία τα επόμενα χρόνια. Αν και γνωρίζουμε ότι αυτό απογοήτευσε πολλούς, είναι η σωστή απόφαση για την εταιρεία μας και τους μετόχους της», προσθέτει η Mohegan. 

Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Επιτροπή Παιγνίων έχει επιλέξει τη Mohegan και τον εταίρο της GEK Terna Holding Real Estate Construction για την κατασκευή ολοκληρωμένου συγκροτήματος καζίνο κοντά στην Αθήνα.

Πρόκειται για επένδυση της τάξης του 1 δισ.ευρώ που προβλέπει μεταξύ άλλων και την κατασκευή δύο κύριων πύργων 200 και 100 μέτρων ύψους αντίστοιχα, και περιλαμβάνει ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο 3.450 κλινών, συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο 23.700 τετραγωνικών και χώρο συναθροίσεων κοινού με δυναμικότητα 10.500 ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές, ΓΕΚ Τέρνα και Mohegan, κατέληξαν σε συμφωνία για τη διαμόρφωση του νέου σχήματος, στο οποίο η αμερικανική εταιρεία αποτελεί απλώς συνεργάτη με εμπειρία στη διαχείριση τέτοιων συγκροτημάτων.

Η Mohegan ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο ότι το σύνολο του μετοχικού μεριδίου της στο έργο στην Αθήνα μεταβιβάστηκε στη ΓΕΚ Τέρνα, η οποία ήταν προηγουμένως ο μειοψηφικός ιδιοκτήτης της κοινοπραξίας.

Τώρα η εταιρία στρέφεται σε αντίστοιχο project στην Κορέα, το Inspire Korea, που βρίσκεται στην οικονομική ζώνη Incheon κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Σεούλ, ένα από τα πιο πολυσύχναστα στην Ασία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =