αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Microsoft σκέφτεται να δημιουργήσει Data Center στην Ελλάδα

Η Microsoft σκέφτεται να δημιουργήσει Data Center στην Ελλάδα

Μια ακόμα μεγάλη τεχνολογική εταιρία σκέφτεται να δημιουργήσει ένα «αρχηγείο» στην Ελλάδα. Μιλάμε για την Microsoft- και μάλλον δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Η εταιρία μελετά το ενδεχόμενο να δημιουργήσει ένα Data Center στην Ελλάδα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, στο Νταβός. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο περίπτερο της εταιρίας, ενώ συζητήθηκε το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός τέτοιου Κέντρου στην χώρα μας.

Αν ένα τέτοιο σενάριο γίνει πραγματικότητα, θα μπορούσε μάλιστα το Data Center να στηρίζεται στην πράσινη ενέργεια. Με δεδομένο ότι η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της μετάβασης σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών, η δυνατότητα τροφοδότησης του Data Center με πράσινη ενέργεια είναι κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα εταιρείες όπως η Microsoft.

Για την ώρα δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις, και μένει να δούμε αν θα γίνει κάποια χειροπιαστή κίνηση από τη μεριά της Microsoft.

Παράλληλα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός πρότεινε την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του αρχαιολογικού πλούτου της Ελλάδας. Από την πλευρά του, ο Brad Smith σημείωσε ότι αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει την Microsoft η οποία επενδύει σε αυτού του είδους τα προγράμματα.

Σημειώνεται ότι χτες εγκαινιάστηκε το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης του «γίγαντα» TeamViewer στα Ιωάννινα. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα Τρίκαλα συζητούν με κινεζικό κολοσσό τεχνολογίας αυτοκινήτων, για την ίδρυση ενός Κέντρου Έρευνας για την Ηλεκτροκίνηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Αυτοκίνηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =