αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Microsoft θέλει να δημιουργήσει Κέντρο Έρευνας στην Ελλάδα

Η Microsoft θέλει να δημιουργήσει Κέντρο Έρευνας στην Ελλάδα

Το βλέμμα της στραμμένο στην Ελλάδα έχει η Microsoft. Ο τεχνολογικός κολοσσός φαίνεται πως έχει στα σκαριά ένα μεγάλο σχέδιο: Θέλει να δημιουργήσει ένα Κέντρο Έρευνας στην Ελλάδα. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Charles Lamanna, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στελέχη επιχειρήσεων τεχνολογίας.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε επιτυχίες – ορόσημο για την εξέλιξη της υψηλής τεχνολογίας στην χώρα μας τις πρόσφατες ανακοινώσεις εξαγορών δυο ελληνικών εταιριών, της Softomotive και της Think Silicon από δύο κορυφαίες παγκόσμιες επιχειρήσεις, την Microsoft και την Applied Material αντίστοιχα. Να σημειώσουμε βέβαια ότι η Softomotive ναι μεν ξεκίνησε από την Ελλάδα, αλλά πλέον έχει έδρα στο Λονδίνο.

Σε ότι αφορά το Κέντρο της Microsoft στην Ελλάδα πάντως, δεν είναι πρώτη φορά που διαφαίνονται αυτές οι προθέσεις από τη μεριά της εταιρίας. Τον περασμένο Ιανουάριο, είχαν γίνει ανάλογες συζητήσεις, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, στο Νταβός. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεναγήθηκε τότε στο περίπτερο της εταιρίας, ενώ συζητήθηκε το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός τέτοιου Κέντρου στην χώρα μας.

Οριστικές αποφάσεις δεν υπάρχουν, και μένει να δούμε τι θα γίνει στην πράξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 17 =