αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Microsoft αποκαλύφθηκε ότι χρωστάει… 28,9 δισ. δολάρια στην εφορία

Η Microsoft αποκαλύφθηκε ότι χρωστάει… 28,9 δισ. δολάρια στην εφορία

Για σχεδόν 10 χρόνια η Microsoft φαίνεται ότι… δεν ήταν συνεπής με την εφορία. Συγκεκριμένα, η Εσωτερική Υπηρεσία Εσόδων των Ηνωμένων Πολιτειών (IRS) ενημέρωσε τη Microsoft πως χρωστάει φόρους ύψους 28,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, το ποσό αυτό δεν περιλαμβάνει πιθανά πρόστιμα και τόκους. Η παρασπονδία αυτή αφορά τα οικονομικά έτη από το 2004 έως το 2013, όπως αποκαλύφθηκε σε πρόσφατη κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Μιλώντας σχετικά με τον έλεγχο της IRS, ο αντιπρόεδρος της Microsoft για την παγκόσμια φορολογία και τα τελωνεία, Daniel Goff, υποστήριξε ότι η εταιρία έχει μεταρρυθμίσει την εταιρική υποδομή και τον τρόπο λειτουργίας της από το 2013. Ειδικότερα, ο Goff υπογράμμισε: “Οι ανησυχίες που εξέφρασε η IRS αφορούν το παρελθόν και όχι τη σημερινή μας συμπεριφορά”. Διευκρίνισε περαιτέρω ότι οι προκαταρκτικοί υπολογισμοί της IRS δε λαμβάνουν υπόψη τους φόρους που διευθέτησε η Microsoft στο πλαίσιο του νόμου ‘Tax Cuts and Jobs Act’. Αυτό, πιστεύει ο Goff, θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει τον τελικό απολογισμό κατά περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Microsoft προέβη και σε μια ακόμη πιο αυστηρή τοποθέτηση, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία της με τους προτεινόμενους επανυπολογισμούς φόρων και δήλωσε την πρόθεσή της να “αμφισβητήσει σθεναρά” τους ισχυρισμούς της IRS.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + two =