αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Microsoft αντιμέτωπη με βαρύ πρόστιμο από την Κομισιόν λόγω Teams

Η Microsoft αντιμέτωπη με βαρύ πρόστιμο από την Κομισιόν λόγω Teams

Η Microsoft κινδυνεύει με βαρύ πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού οι ρυθμιστικές αρχές κατηγόρησαν την εταιρεία για κατάχρηση της δύναμής της στην αγορά με την ενσωμάτωση της εφαρμογής τηλεδιάσκεψης Teams σε άλλο επιχειρηματικό λογισμικό της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι η πρακτική της Microsoft να συνδέει την Teams με τα πακέτα Office 365 και Microsoft 365 παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού του μπλοκ.

Η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ δήλωσε ότι τουλάχιστον από το 2019, η πρακτική της Microsoft προστάτευε την κυριαρχία της στην αγορά και έδινε στο Teams πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών. Αυτό το αθέμιτο πλεονέκτημα ενισχύθηκε επίσης από την περιορισμένη διαλειτουργικότητα μεταξύ του Teams και του ανταγωνιστικού λογισμικού, πρόσθεσαν οι παρατηρητές.

«Η διατήρηση του ανταγωνισμού για τα εργαλεία απομακρυσμένης επικοινωνίας και συνεργασίας είναι απαραίτητη, καθώς προωθεί επίσης την καινοτομία σε αυτές τις αγορές», δήλωσε την Τρίτη η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ Mαργκρέτε Βεστάγκερ.

Οι κυρώσεις για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας μπορεί να φτάσουν μέχρι και το 10% των παγκόσμιων εσόδων μιας εταιρείας, αν και σπάνια φτάνουν σε αυτό το επίπεδο.

Μέχρι στιγμής οι προσπάθειες της Microsoft να αποφύγει τον βαθύτερο έλεγχο των πρακτικών της της δεν έχουν καταφέρει να επηρεάσουν τις ρυθμιστικές αρχές. Όμως η εταιρεία υποσχέθηκε να σταθμίσει περαιτέρω παραχωρήσεις που θα μπορούσαν να της επιτρέψουν να αποφύγει την καμπάνα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − two =