αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Microsoft άλλαξε την πολιτική απορρήτου της και το δηλώνει ανοιχτά: Ναι, ακούμε τις συνομιλίες σας

Η Microsoft άλλαξε την πολιτική απορρήτου της και το δηλώνει ανοιχτά: Ναι, ακούμε τις συνομιλίες σας

Μεγάλη συζήτηση άνοιξε τις τελευταίες ημέρες, μετά την αποκάλυψη του Bloomberg, σύμφωνα με την οποία υπάλληλοι του Facebook άκουγαν ιδιωτικές συνομιλίες χρηστών στον Messenger.

Τώρα η Microsoft πάει ένα βήμα παρακάτω, και όχι μόνο δεν προσπαθεί να «κουκουλώσει» την κατάσταση, αλλά κάνει το αντίθετο: Αλλάζει την πολιτική απορρήτου της για να δηλώσει ρητά ότι οι υπάλληλοί της ή άλλοι εξωτερικοί συνεργάτες μπορούν να ακούσουν τις ηχογραφήσεις από τα προϊόντα Cortana και Skype Translator της εταιρείας.

Συνειδητοποιήσαμε, από τα ερωτήματα που μας τέθηκαν πρόσφατα, ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε διευκρινίσουμε καλύτερα ότι μερικές φορές υπάρχουν άνθρωποι που εξετάζουν αυτό το περιεχόμενο”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Microsoft στο αμερικανικό Motherboard .

Στην προηγούμενη πολιτική απορρήτου της Microsoft ή στις Συχνές ερωτήσεις του Skype Translator, ο τεχνολογικό κολοσσός δεν έλεγε πουθενά ότι διάφορες συνομιλίες χρηστών θα μπορούσαν να ακουστούν «κρυφά» από άλλους ανθρώπους, για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες. «Η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς περιλαμβάνει τόσο αυτοματοποιημένες όσο και μη αυτόματες (ανθρώπινες) μεθόδους επεξεργασίας», σημειώνει τώρα η εταιρία.

Η εταιρία ξεκαθαρίζει το πως συλλέγονται και χρησιμοποιούνται οι συνομιλίες που πραγματοποιούνται με τη χρήση του Skype Translator: «Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει μεταγραφή εγγραφών ήχου από υπαλλήλους και προμηθευτές της Microsoft, με την επιφύλαξη των διαδικασιών που αποσκοπούν στην προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών, δεδομένα που απαιτούν συμφωνίες μη δημοσιοποίησης με τους πωλητές και τους υπαλλήλους τους και απαιτούν από τους πωλητές να πληρούν τα υψηλά πρότυπα προστασίας της ιδιωτικής ζωής που καθορίζονται από το ευρωπαϊκό δίκαιο και αλλού».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =