αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Meta σχεδιάζει χιλιάδες απολύσεις ακόμα και εντός της εβδομάδας

Η Meta σχεδιάζει χιλιάδες απολύσεις ακόμα και εντός της εβδομάδας

Η Meta Platforms, μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, σχεδιάζει νέο γύρο απολύσεων και θα μειώσει το προσωπικό της κατά χιλιάδες, ακόμη και εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με πηγές με γνώση της κατάστασης τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Η μεγαλύτερη εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο θα μειώσει έτσι το εργατικό της δυναμικό πέραν της μείωσης 13% τον Νοέμβριο, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει ένα πιο παραγωγικό οργανισμό. Στο προηγούμενο κύμα περικοπών, η Meta περιέκοψε 11.000 εργαζόμενους, στις πρώτες μαζικές απολύσεις στην ιστορία της. Η εταιρεία προσφέρει πακέτα εθελουσίας εξόδου σε διευθυντικά στελέχη και καταργεί ολόκληρες ομάδες τις οποίες δεν κρίνει απαραίτητες για τη λειτουργία της, όπως είχε αναφέρει το Bloomberg News τον Φεβρουάριο, σε μια κίνηση η οποία ολοκληρώνεται τώρα και θα επηρεάσει χιλιάδες εργαζόμενους.

Οι επερχόμενες περικοπές αφορούν την ευκολότερη επίτευξη χρηματοοικονομικών στόχων και δε συνδέονται με αυτή τη διαδικασία “οριζοντοποίησης”, σύμφωνα με τις πηγές. Η Meta, η οποία έχει δει την ανάπτυξη των διαφημιστικών της εσόδων να κατεβάζει ταχύτητα και έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στην πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας η οποία ονομάζεται “μετασύμπαν” (metaverse), ζητεί εδώ και καιρό από διευθυντές τμημάτων και αντιπροέδρους της να φτιάξουν λίστες με υπαλλήλους που θα μπορούσαν να απομακρυνθούν, ανέφεραν οι πηγές. Εκπρόσωπος της Meta αρνήθηκε τη Δευτέρα να σχολιάσει το θέμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =