αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Meta ανακοίνωσε μείωση εσόδων για πρώτη φορά στην ιστορία της

Η Meta ανακοίνωσε μείωση εσόδων για πρώτη φορά στην ιστορία της

Την πρώτη στην ιστορία της μείωση εσόδων σε ετήσια βάση ανακοίνωσε η Meta, η μητρική εταιρεία του κοινωνικού δικτύου Facebook, για το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου. Η πτώση, η πρώτη από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο το 2012, ήταν της τάξεως του 1% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα προ ενός έτους και τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 28,8 δισ. δολάρια. Αναφορικά με τα κέρδη της, αυτά ελαττώθηκαν πολύ πιο δραστικά, όπως σχετικώς αναφέρει σε δημοσίευμά του το ενημερωτικό δίκτυο CNN, και συγκεκριμένα κατά 36% σε ετήσια βάση, σχεδόν στα 6,7 δισ. δολάρια, μια δραστική αντιστροφή των περυσινών αποτελεσμάτων. Το 2021 τα κέρδη της Meta διπλασιάστηκαν.

Σε ετήσια βάση, επίσης, το δεύτερο τρίμηνο υπήρξε πτώση 14% στη μέση τιμή ανά διαφήμιση, μια προβληματική ένδειξη για την ψηφιακή ζήτηση διαφημίσεων λόγω της κάμψης της οικονομίας. Αναφορικά τώρα με τους μηνιαίους ενεργούς χρήστες της εφαρμογής Facebook, και αυτών ο αριθμός υποχώρησε ελαφρώς εν συγκρίσει με το φετινό πρώτο τρίμηνο, στα 2,934 δισεκατομμύρια από τα 2,936 δισεκατομμύρια άτομα.

Απευθυνόμενος σε αναλυτές, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta και ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δήλωσε ότι η εξασθένηση ήταν αναμενόμενη και την απέδωσε σε εμπόδια στο Διαδίκτυο τα οποία σχετίζονταν με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αλλωστε, όπως τόνισε ο ίδιος, «ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι σε καθημερινή βάση χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο βαίνουν αυξανόμενοι».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =