αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Meizu έχει βρει την τεχνολογία για να φορτίζει το smartphone σου σε 20 λεπτά

Η Meizu έχει βρει την τεχνολογία για να φορτίζει το smartphone σου σε 20 λεπτά

Η Meizu είναι ένας αρκετά γνωστός κατασκευαστής ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των φορητών συσκευών και μόλις πρόσφατα αποκάλυψε στη Βαρκελώνη μια νέα τεχνολογία γρήγορης φόρτισης, γνωστή ως Super mCharge η οποία θα επιτρέπει την φόρτιση των smartphones του μέλλοντος σε μόλις 20 λεπτά. Αυτή τη στιγμή, ακόμη και οι συσκευές που εξοπλίζονται με τεχνολογίες γρήγορης φόρτισης, χρειάζονται περίπου μιάμιση ώρα να φορτίσουν πλήρως τις μπαταρίες τους.

Ειδικότερα, το Galaxy S7 χρειάζεται 1 ώρα και 28 λεπτά, το OnePlus 3T λίγο πιο γρήγορα στη μια ώρα και 25 λεπτά, ενώ το Google Pixel είναι σαφώς πιο αργό, στις 2 ώρες και 21 λεπτά. Πως όμως η Meizu κατάφερε να ξεπεράσει τις όποιες τεχνικές προκλήσεις και να προφέρει τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης; Σύμφωνα με την ίδια, ανέπτυξε ένα αναβαθμισμένο καλώδιο δεδομένων και ένα «έξυπνο» κύκλωμα στο εσωτερικό του μετασχηματιστή και της συσκευής, καθιστώντας ικανή την μεταφορά ρεύματος 11V/5A. Αυτό το αναβαθμισμένο καλώδιο, καθιστά δυνατή την υποστήριξη φορτίσεων ως 160 watts.

Κάτι τέτοιο όμως, δε θα χαλούσε πιο σύντομα τη ζωή της μπαταρίας; Η Meizu έρχεται να καθησυχάσει αυτές τις ανησυχίες, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι μια μπαταρία φορτίου των 3.000 mAh, θα κρατήσει το 80% της αρχικής χωρητικότητάς της για πάνω από 800 κύκλους φόρτισης, αρκετά κοντά στα επίπεδα των σημερινών μπαταριών. Δυστυχώς η Meizu δεν ανέφερε πότε μια συσκευή με αυτήν την μπαταρία θα κυκλοφορήσει στην αγορά, ωστόσο πιστεύεται ότι θα χρειαστούν αρκετός καιρός.

Πηγή: Digitallife.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =