αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Mapei δημιουργεί κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης στην Ελλάδα

Η Mapei δημιουργεί κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης στην Ελλάδα

Σε μια στρατηγική επένδυση προχωρά η Mapei με την ίδρυση και δημιουργία του νέου κέντρου Έρευνας & Ανάπτυξης στις εγκαταστάσεις της Mapei Hellas στη Ριτσώνα. Το νέο κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης θα αποτελέσει το 32ο Περιφερειακό Κέντρο του ομίλου Mapei.

Kαθοριστικός παράγοντας για την επιτυχημένη πορεία της Mapei παγκοσμίως, αποτελεί η δέσμευσή της στην Έρευνα και την Καινοτομία επενδύοντας σημαντικό μέρος του κύκλου εργασιών της στην Έρευνα & Ανάπτυξη. Σήμερα, ο Όμιλος Mapei διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο με 31 εργαστήρια Έρευνας και Ανάπτυξης σε 20 χώρες τα οποία συντονίζονται από το κεντρικό Εργαστήριο Ερευνών στο Μιλάνο. Όλα τα ερευνητικά κέντρα είναι στελεχωμένα με υψηλού επιπέδου επιστήμονες και ερευνητικό προσωπικό, διαθέτουν δε κορυφαίο εξοπλισμό και συνεργάζονται συνεχώς με πανεπιστήμια και επιστημονικά και βιομηχανικά ινστιτούτα έρευνας.

Οι βασικές δραστηριότητες του νέου ερευνητικού κέντρου της Mapei στην Ελλάδα επικεντρώνονται στη δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων και εφαρμογών καθώς και την παρεταίρω εξέλιξη των υπάρχοντων προϊόντων της εταιρείας, πλήρως προσαρμοσμένων στις ανάγκες και τα δεδομένα των τεχνικών έργων της τοπικής και περιφερειακής αγοράς. Επιπλέον, το νέο κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης θα συμμετέχει ενεργά στη συντονισμένη έρευνα του ομίλου για την ανάπτυξη οικολογικών προϊόντων με στόχο την αειφόρα ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Mapei Hellas, Δρ. Σπύρο Παπαγιαννάκη: «H Mapei επενδύει στρατηγικά στην Έρευνα. H ταχεία ανάπτυξη της Mapei στην Ελλάδα έκανε αναγκαία τη δημιουργία ενός τοπικού ερευνητικού κέντρου που θα μας επιτρέπει να αναπτύξουμε νέα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες ανάγκες της τοπικής αγοράς. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμένα προσωπικά να συμμετέχω ενεργά σε αυτό το εγχείρημα που μου θυμίζει την αρχή της καριέρας μου ως χημικός ερευνητής».

Η Mapei ιδρύθηκε το 1937 στο Μιλάνο και σήμερα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παραγωγούς χημικών προϊόντων για την κατασκευή στον κόσμο. Η Mapei Ελλάς αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Mapei S.p.A. και ιδρύθηκε το 2001 με σκοπό τη δυναμική διείσδυση και παρουσία στην ελληνική και κυπριακή αγορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο