αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Lamda Development εξαγόρασε το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen- Το deal έφτασε στα 40 εκατ. ευρώ

Η Lamda Development εξαγόρασε το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen- Το deal έφτασε στα 40 εκατ. ευρώ

Την εξαγορά του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen στα Σπάτα με περισσότερα από 100 καταστήματα, καφέ και εστιατόρια, ανακοίνωσε η Lamda Development.

Σκοπός είναι η Lamda Development να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στο retail δημιουργώντας συνέργειες προς όφελος των επισκεπτών και των συνεργαζόμενων με την εταιρεία επιχειρήσεων.

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Lamda Development, η κατά 100% θυγατρική της, LOV SMSA, εξαγόρασε το 100% της εταιρείας McArthurGlen Hellas Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, ιδιοκτήτριας του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen Designer Outlet Athens στα Σπάτα του νομού Αττικής, από την εταιρεία MGE Hellenic Investments Sàrl.

Η αξία του McArthurGlen Designer Outlet Athens ανέρχεται σε περίπου 109 εκατομμύρια ευρώ (Gross Asset Value), όπως προκύπτει από την αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή CBRE Axies την 31.12.2021.

Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ περιλαμβανομένης της αποπληρωμής προϋφιστάμενων δανείων που είχαν χορηγηθεί από τους προηγούμενους εταίρους της εταιρείας.

Περισσότερα από 100 καταστήματα

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το McArthurGlen Designer Outlet Athens είναι το κορυφαίο εκπτωτικό χωριό της Ελλάδας με συνολική εκμισθώσιμη επιφάνεια περίπου 21.200 τμ. και περισσότερα από 100 καταστήματα, καφέ και εστιατόρια. Η πληρότητα την 30.06.2022 ήταν περίπου 95% ενώ η συνολική επισκεψιμότητα σε συνθήκες πλήρους και ανεμπόδιστης λειτουργίας (το 2019, προ της πανδημίας) ήταν περίπου 4,2 εκατ. επισκέπτες ετησίως. Η ως άνω συναλλαγή εντάσσεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατηγικής της εταιρείας που στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων αλλά και του χαρτοφυλακίου των Εμπορικών Κέντρων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =