αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ JD Sports κατηγορεί τη Nike για την πτώση πωλήσεων

Η JD Sports κατηγορεί τη Nike για την πτώση πωλήσεων

Τη Nike έδειξε ως υπαίτια για την πτώση των πωλήσεων της βρετανικής αλυσίδας λιανικής JD Sports, Régis Schultz, διευθύνων σύμβουλος, όπως ανέφερε το Bloomberg.

Ο Schultz ανέφερε ότι οι ομοειδείς πωλήσεις μειώθηκαν κατά 3,1% κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2023, αν και ανέμενε ανάκαμψη τους επόμενους μήνες λόγω του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ερωτηθείς από αναλυτές για τη σχέση της JD Sports με τη Nike – η οποία είχε ανέφερε επίσης την περασμένη εβδομάδα ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν – ο Schultz κατηγόρησε την υποτιθέμενη έλλειψη καινοτομίας της μάρκας αθλητικών ειδών.

Η Nike ήταν τόσο επιτυχημένη, αλλά σταμάτησε να φέρνει νέα πράγματα, είπε. «Την ίδια στιγμή η adidas τα πηγαίνει πολύ καλά, όπως και η New Balance».

Ο διευθύνων σύμβουλος συνέχισε λέγοντας ότι οι καταναλωτές γρήγορα «βαριούνται», αναζητούν πιο «φρέσκες» προτάσεις για να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους με την εναλλαγή μιας μάρκας. «Αν δεν φέρεις νέα πράγματα, νέο προϊόν, νέα καινοτομία, νέο χρώμα, νομίζω ότι η ζήτηση υποφέρει», πρόσθεσε.

Εν μέσω της ύφεσης των πωλήσεων, η Nike προσπαθεί να μειώσει το κόστος της, επενδύοντας παράλληλα σε τομείς με μεγαλύτερη προτεραιότητα, όπως το τρέξιμο. Να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο, η εταιρεία απέλυσε το 2% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της. Η αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών, η οποία κατασκευάζει τη δημοφιλή σειρά παπουτσιών Air Jordan, υπολογίζεται ότι αποτελεί το ήμισυ των πωλήσεων της JD Sports παγκοσμίως, σύμφωνα με σημείωμα του Guy Lawson-Johns, αναλυτή μετοχών στο Hargreaves Lansdown.

«Το μέλλον της JD παραμένει ανεξήγητα συνδεδεμένο με την επιτυχία της Nike», είπε ο Lawson-Johns. «Η στενή σχέση της παρέχει αποκλειστικά προϊόντα και ανταγωνιστικές τιμές που δελεάζουν τους καταναλωτές, και από την άλλη δημιουργεί μια εξάρτηση της εταιρείας με το brand των αθλητικών ειδών».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =