αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ HSBC εξαγόρασε τον βρετανικό βραχίονα της Silicon Valley Bank έναντι 1 λίρας

Η HSBC εξαγόρασε τον βρετανικό βραχίονα της Silicon Valley Bank έναντι 1 λίρας

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η HSBC Holdings απέκτησε τον βρετανικό βραχίονα της καταρρεύσασας – την Παρασκευή – αμερικανικής τράπεζας Silicon Valley Bank, της οποίας η δραστηριότητα επικεντρωνόταν στις startup.

Η εξαγορά – διάσωση θα γίνει με πλήρη προστασία των καταθέσεων.

“Σήμερα το πρωί, η κυβέρνηση και η Bank of England διευκόλυναν την ιδιωτική πώληση της Silicon Valley Bank UK στην HSBC. Οι καταθέσεις θα προστατευθούν, χωρίς αυτό να κοστίσει στον φορολογούμενο. Όπως είπα και χθες, θα προστατεύσουμε τον τεχνολογικό μας κλάδο – και εργαστήκαμε με ταχύτητα για να εκπληρώσουμε αυτή την υπόσχεση”, τόνισε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ μέσω Twitter τη Δευτέρα.

Την Κυριακή, ο κ. Χαντ είχε τονίσει ότι η βρετανική κυβέρνηση και η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου (ΒοΕ) εργάζονταν για την αποφυγή ή έστω την ελαχιστοποίηση της ζημίας από την κατάρρευση του βρετανικού βραχίονα της SVB.

Λίγο αργότερα, η HSBC ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση της SVB U.K. έναντι 1 λίρας στερλίνας. Τα περιουσιακά στοιχεία και οι υποχρεώσεις της μητρικής εταιρείας της SVB U.K. δεν περιλαμβάνονται στη συναλλαγή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =