αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ HP κάνει ειδικό update σε εκτυπωτές της για να λειτουργούν… μόνο με επίσημα δοχεία μελανιών (Εικόνα)

Η HP κάνει ειδικό update σε εκτυπωτές της για να λειτουργούν… μόνο με επίσημα δοχεία μελανιών (Εικόνα)

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση της HP να αναγκάζει τους κατόχους πολλών εκτυπωτών της να χρησιμοποιούν επίσημα μελάνια. Μέσω ειδικού update.

Με απλά λόγια, ορισμένοι εκτυπωτές θα σταματούν την εκτύπωση εάν εντοπιστούν δοχεία μελάνης τρίτων κατασκευαστών.

Η απόφαση αυτή της HP επισημάνθηκε για πρώτη φορά στο Reddit από τον χρήστη grhhull. Πριν από την εγκατάσταση της τελευταίας ενημερωμένης έκδοσης υλικολογισμικού για τον εκτυπωτή του, αυτός εμφάνιζε το μήνυμα “δεν μπορεί να εγγυηθεί την ποιότητα” εάν εντοπίζονταν ανεπίσημα δοχεία μελάνης. Ωστόσο, μετά την εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης ο εκτυπωτής απλώς αρνιόταν να εκτυπώσει επειδή τα δοχεία μελάνης “περιέχουν τσιπ που δεν είναι της HP”.

r/assholedesign - HP have updated their printers to outright ban ‘non-HP’ ink! They no longer shows the “can’t guarantee quality” message, but instead cancels your print completely until you inset a HP ink cartridge. After contacting HP, they advised “this is due to the recent ‘update’ of all …

Η HP αποκαλεί το σύστημα ελέγχου ταυτότητας των μελανοδοχείων της “δυναμική ασφάλεια” και το περιγράφει ως έναν τρόπο “προστασίας της ποιότητας της εμπειρίας των πελατών μας, διατήρησης της ακεραιότητας των συστημάτων εκτύπωσης και προστασίας της πνευματικής μας ιδιοκτησίας”. Για τους κατόχους εκτυπωτών HP, αυτό σημαίνει ότι αναγκάζεστε να πληρώσετε όποια τιμή αποφασίσει η HP να χρεώσει για τα δοχεία της, παρόλο που μπορεί να υπάρχουν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι πρόσφατες ενημερώσεις των εκτυπωτών εφαρμόζουν αυτή την αλλαγή και απαιτούν μελάνι εγκεκριμένο από την HP. Προς το παρόν δεν είναι σαφές ποια μοντέλα εκτυπωτών επηρεάζονται ή θα επηρεαστούν από αυτή την αλλαγή στο μέλλον.

Το Ars Technica προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με την HP για να μάθει τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, αλλά οι απαντήσεις που έδωσε η εταιρεία χαρακτηρίστηκαν ως “ασαφείς”. Όπως σωστά επισημαίνει ένας σχολιαστής του Ars, η HP πουλάει τους εκτυπωτές της με ζημία και στη συνέχεια προσπαθεί να δημιουργήσει κέρδος μέσω των πωλήσεων μελανοδοχείων κατά τη διάρκεια της ζωής ενός εκτυπωτή. Έτσι, αν δεν αγοράζετε τα επίσημα cartridges, ουσιαστικά ζημιώνετε την HP.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 10 =