αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ H&M Γερμανίας «παρακολουθούσε» την προσωπική ζωή υπαλλήλων- Πρόστιμο 35 εκατ. ευρώ στην εταιρία

Η H&M Γερμανίας «παρακολουθούσε» την προσωπική ζωή υπαλλήλων- Πρόστιμο 35 εκατ. ευρώ στην εταιρία

Μια περίεργη υπόθεση βγήκε στο φως της δημοσιότητας στη Γερμανία. Στην οποία εμπλέκεται ο κολοσσός ένδυσης H&M. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, στελέχη της αλυσίδας προχώρησαν σε ενέργειες όπως η αποθήκευση στοιχείων και πληροφοριών για την προσωπική ζωή των εργαζομένων ακόμη και κάποιες που αφορούσαν στο ιατρικό ιστορικό τους, τις εμπειρίες από τις διακοπές τους, ακόμη και ζητήματα σχετικά με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Στην εταιρία επιβλήθηκε βαρύ πρόστιμο 35,3 εκατ. ευρώ.

«Δυστυχώς, είχαμε ένα περιστατικό σε μια θυγατρική στη Γερμανία που είχε αναφερθεί στην αρχή προστασίας δεδομένων στα τέλη του περασμένου έτους», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος Helena Helmersson. «Μετά την εξέταση αυτού του περιστατικού, είναι σαφές ότι οι οδηγίες μας δεν έχουν τηρηθεί» σημείωσε, προσθέτοντας  ότι η εταιρεία λιανικής είχε διάλογο με την Αρχή και εξετάζει τη συγκεκριμένη απόφαση.

«Πρόκειται για μια υπόθεση που έδειξε σοβαρή παραβίαση» των κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, δήλωσε ο Johannes Caspar, επικεφαλής του παρατηρητηρίου προστασίας δεδομένων στο Αμβούργο.

 Το υψηλό πρόστιμο θεωρήθηκε «δικαιολογημένο και θα βοηθήσει ώστε να αποτρέψει τις εταιρείες από την παραβίαση του απορρήτου των εργαζομένων». Πρόκειται μάλιστα για το υψηλότερο που έχει επιβληθεί στη Γερμανία από τότε που ισχύει η καινούρια νομοθεσία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 3 =