αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Handelsblatt αναλύει: Τα χαμηλά επιτόκια της ΕΚΤ βοήθησαν τη Γερμανία

Η Handelsblatt αναλύει: Τα χαμηλά επιτόκια της ΕΚΤ βοήθησαν τη Γερμανία

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει γλιτώσει δισεκατομμύρια σε τόκους από τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Handelsblatt.

Σε επιστολή που έχει στην κατοχή της η Handelsblatt, το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει τους Πράσινους ότι πλήρωσε 122 δισ. ευρώ λιγότερα απ’ ό,τι σχεδίαζε σε τόκους το διάστημα 2008 – 2015.

Το 2014 και το 2015, ο υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schäuble παρουσίασε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό χωρίς καθαρό δανεισμό για πρώτη φορά από το 1969.

“Η ΕΚΤ του Mario Draghi με τα χαμηλά επιτόκια έχει κάνει περισσότερο για τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό από τον Wolfgang Schäuble”, δήλωσε ο υπεύθυνος των Πρασίνων για τα δημοσιονομικά, Sven-Christian Kindler.

Όπως σημειώνει το Capital.gr, η Γερμανία συνεχίζει να εμφανίζει πλεονάσματα το 2016 παρά τις αυξημένες δαπάνες λόγω της προσφυγικής κρίσης. Το πρώτο μισό του έτους τα έσοδα ξεπέρασαν τις δαπάνες κατά €18,5 δισ. σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

“Με τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά και καλή οικονομική ανάπτυξη, η παρουσίαση ενός προϋπολογισμού χωρίς νέο χρέος δεν είναι σημαντικό έργο”, σημείωσε ο Kindler.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 20 =