αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Grab ετοιμάζει ταξί χωρίς οδηγό και θα τα καλείς μέσω smartphone

Η Grab ετοιμάζει ταξί χωρίς οδηγό και θα τα καλείς μέσω smartphone

Θυμάστε την Grab που έλαβε χρηματοδότηση ύψους 750 εκα.τ ευρώ πριν λίγες ημέρες; Τώρα, η Ασιατική εταιρία, που ειδικεύεται στις μεταφορές, το πάει ένα βήμα πιο πέρα: ετοιμάζει ταξί χωρίς οδηγό, τα οποία θα μπορεί να τα καλέσει κάποιος μέσω του smartphone του και της ειδικής mobile εφαρμογής.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το The Verge, η Grab έκλεισε συμφωνία με την NuTonomy, η οποία δραστηριοποιείται στον ίδιο κλάδο και έχει έδρα τη Σιγκαπούρη. Εκεί θα γίνουν και οι πρώτες δοκιμές των next generation ταξί. Η δοκιμαστική περίοδος θα διαρκέσει 2 μήνες, θα γίνει σε συγκεκριμένη περιοχή της χώρας και οι διαδρομές θα είναι δωρεάν για τους επιβάτες.

Σε αυτές τις διαδρομές, στα οχήματα θα υπάρχουν και 2 μηχανική της NuTonomy, για λόγους ασφαλείας. Κάτι ανάλογο είχε πράξει και η uber στις δικές τις δοκιμές, σε αντίστοιχα οχήματα. Τα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιηθούν σε αυτή την περίπτωση θα είναι έξι στον αριθμό. Και πρόκειται για τα μοντέλα Renault Zoes και Mitsubishi i-MiEVs. Με τις απαραίτητες τροποποιήσεις φυσικά, για να μπορούν να κινούνται μόνα τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μάχη των μεταφορών: Ο ανταγωνιστής της Uber στην Ασία «σήκωσε» 750 εκατ. δολάρια

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − five =