αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Google συνεργάζεται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες

Η Google συνεργάζεται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες

Μια νέα συνεργασία ανακοίνωσε σήμερα η Google με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με σκοπό να ενισχυθούν οι ψηφιακές δεξιότητες τοπικών επιχειρηματιών της Περιφέρειας. Πρόκειται για μια δράση που θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο του 2019 και αποτελεί ένα ακόμη πρόγραμμα της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism Online της Google. Το πρόγραμμα αφορά στη  παροχή δωρεάν συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών προς τις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις, σχετικά με ψηφιακές δεξιότητες και εργαλεία – όχι μόνο της Google αλλά και άλλων εταιρειών του χώρου – έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο πιο αποτελεσματικά για να προσελκύουν περισσότερους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το πρόγραμμα Grow Greek Tourism Online για την Περιφέρεια Θεσσαλίας εντάσσεται στις δράσεις της Εθνικής Συμμαχίας για Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, την οποία συντονίζει το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η εκπαίδευση υλοποιείται με τη βοήθεια ειδικών εισηγητών της Google, των Online Advisors (εξειδικευμένοι σύμβουλοι), οι οποίοι έχουν λάβει ειδική, εκτενή εκπαίδευση πάνω σε διαδικτυακά εργαλεία για τον τουρισμό. Τέσσερις Online Advisors, κάποιοι από τους οποίους κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή, θα πραγματοποιήσουν, δωρεάν εξατομικευμένες συναντήσεις αλλά και ομαδικά σεμινάρια για τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και στους 5 νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι εκπαιδεύσεις θα επικεντρώνονται στις ψηφιακές δεξιότητες και στο πώς οι επιχειρηματίες μπορούν να τις αξιοποιήσουν, προκειμένου να δείξουν στον κόσμο τι έχουν να προσφέρουν η περιοχή και οι επιχειρήσεις της καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε τοπική επιχείρηση, είτε αυτή συνδέεται άμεσα είτε έμμεσα με τον τουρισμό, μπορεί να εγγραφεί στα ομαδικά σεμινάρια ή να ζητήσει μία κατ’ιδίαν συνάντηση στη διεύθυνση  g.co/greektourism-thessalia.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης στα Τρίκαλα, προβλήθηκε επίσης ένα βίντεο της Google, με την ιστορία της Ρόκκας, ενός μικρού χωριού της Κρήτης, όπου η πρωτοβουλία των ντόπιων και η αξιοποίηση της τεχνολογίας λειτούργησαν ως κινητήριος δύναμη για την αναβίωση του τόπου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η  Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου με γραπτή δήλωσή της, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. Το πρόγραμμα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσίασε o Γενικός Διευθυντής της Google για Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και Μάλτα Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ενώ μίλησαν οι κ.κ. Νίκος Μιχαλόπουλος, Προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Δημόσιων Οργανώσεων και ο Χρήστος Κοκκάλας, Προϊστάμενος Τμήματος Καινοτομίας & Βέλτιστων Πρακτικών από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − five =