αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Google στην αντεπίθεση: Θα χρεώνει mobile εφαρμογές της που κυκλοφορούν στην Ευρώπη

Η Google στην αντεπίθεση: Θα χρεώνει mobile εφαρμογές της που κυκλοφορούν στην Ευρώπη

Το πρόστιμο των 4,34 δισ. ευρώ που επέβαλλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Google τον περασμένο Ιούλιο είναι όπως φαίνεται ένα ακόμα επεισόδιο στην ταραχώδη σχέση των δύο πλευρών και όχι το τελευταίο. Κι αυτό γιατί η αμερικανική εταιρεία προχωράει σε μια κίνηση πρωτόγνωρη για αυτά που μας έχει συνηθίσει, από τη στιγμή που παρουσίασε το λειτουργικό Android μέχρι και σήμερα.

Ειδικότερα, η Google έκανε γνωστό ότι θα ξεκινήσει την εφαρμογή μιας νέας -επί πληρωμής- άδειας για τα smartphones και tablets που χρησιμοποιούν το λειτουργικό της και κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή αγορά. Μολονότι στην ανακοίνωση της αμερικανική εταιρείας δεν διευκρινίζεται ποιο ακριβώς software θα χρεώνεται, όταν το νέο πρόγραμμα αδειών τεθεί σε ισχύ στις 29 Οκτωβρίου, δημοσίευμα των New York Times αναφέρει ότι η Google θα πουλάει άδειες σε κατασκευαστές που έχουν έδρα στην Ευρώπη. Οι άδειες θα αφορούν πακέτα που θα περιλαμβάνουν εφαρμογές, όπως το Play Store, το Gmail, το YouTube και το Google Maps.

Όπως εξηγεί το Deasy.gr, η αλλαγή αυτή σημαίνει ότι οι κατασκευαστές θα μπορούν να επιλέγουν ποιες εφαρμογές από τη Google ή άλλες εταιρείες θα δίνουν στους καταναλωτές. Για παράδειγμα, η Samsung ή η Huawei (τυχαία τα ονόματα) θα πρέπει να αποφασίζουν αν στα smartphones τους θα δίνουν π.χ. το Google Maps ή το Gmail και όχι κάποια εναλλακτική πρόταση. Όμως δημιουργείται το ερωτηματικό αν οι κατασκευαστές θα έχουν το οικονομικό κίνητρο να δίνουν άλλες επιλογές στους καταναλωτές, όταν τα apps που αναφέραμε παραπάνω ανήκουν σε εκείνα που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των χρηστών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =