αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Google ξεκίνησε τη διαδικασία διαγραφής ανενεργών λογαριασμών- Το μήνυμα που θα σου στείλει

Η Google ξεκίνησε τη διαδικασία διαγραφής ανενεργών λογαριασμών- Το μήνυμα που θα σου στείλει

Η Google ξεκίνησε την διαδικασία για να διαγράψει τους ανενεργούς λογαριασμούς. Κάτι που αφορά για παράδειγμα το Gmail, αλλά και τις υπόλοιπες υπηρεσίες του τεχνολογικού κολοσσού. Άλλωστε η εταιρία είχε κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις πριν λίγο καιρό, παραθέτοντας τα δεδομένα.

Η ανακοίνωση της Google

«Η Google εργάζεται σκληρά καθημερινά για να διατηρεί εσάς και τα προσωπικά στοιχεία σας ασφαλή, εμποδίζοντας τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον Λογαριασμό σας Google, με τα ενσωματωμένα μέτρα προστασίας. Η διατήρηση της ασφάλειάς σας σημαίνει εφαρμογή ισχυρών πρακτικών απορρήτου στα προϊόντα μας που ελαχιστοποιούν τη διάρκεια αποθήκευσης των προσωπικών σας αρχείων και τυχόν δεδομένων που σχετίζονται με αυτά. Θέλουμε να προστατεύουμε τις ιδιωτικές πληροφορίες σας και να αποτρέπουμε τυχόν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον λογαριασμό σας, ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείτε πλέον τις υπηρεσίες μας.

Ως εκ τούτου, ενημερώνουμε την περίοδο αδράνειας για έναν Λογαριασμό Google σε δύο έτη σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Αυτή η αλλαγή ξεκινά να εφαρμόζεται σήμερα και θα ισχύει για όλους τους Λογαριασμούς Google που είναι ανενεργοί, δηλαδή δεν έχει πραγματοποιηθεί σύνδεση σε αυτούς ούτε έχουν χρησιμοποιηθεί εντός δύο ετών. Ένας ανενεργός λογαριασμός και οποιοδήποτε περιεχόμενο σε αυτόν θα πληροί τα κριτήρια διαγραφής από τις 1 Δεκεμβρίου 2023.

Τι σημαίνει αυτό για εσάς:

 • Αυτές οι αλλαγές δεν σας επηρεάζουν εκτός αν είστε ανενεργοί στον Λογαριασμό σας Google για δύο έτη ή δεν έχετε χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό σας για να συνδεθείτε σε καμία υπηρεσία Google για περισσότερα από δύο έτη.
 • Αν και οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ σήμερα, το νωρίτερο που θα επιβάλουμε διαγραφή οποιουδήποτε λογαριασμού είναι στις Δεκέμβριος 2023.
 • Εάν ο λογαριασμός σας θεωρηθεί ανενεργός, θα στείλουμε αρκετά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υπενθύμισης σε εσάς και στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης (εάν έχουν καταχωριστεί) προτού προβούμε σε κάποια ενέργεια ή διαγράψουμε τυχόν περιεχόμενο λογαριασμού. Αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υπενθύμισης θα σταλούν τουλάχιστον 8 μήνες πριν από οποιαδήποτε ενέργεια στον λογαριασμό σας.
 • Μετά τη διαγραφή ενός Λογαριασμού Google, η διεύθυνση Gmail για τον διαγραμμένο λογαριασμό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά κατά τη δημιουργία ενός νέου Λογαριασμού Google.

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας ενεργό;

Ο πιο απλός τρόπος για να διατηρήσετε έναν Λογαριασμό Google ενεργό, είναι να συνδέεστε στον λογαριασμό τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο έτη. Αν συνδεθήκατε πρόσφατα στον Λογαριασμό σας Google τα τελευταία δύο έτη, τότε ο λογαριασμός σας θεωρείται ενεργός και δεν θα διαγραφεί.

Άλλοι τρόποι να διατηρήσετε ενεργό τον λογαριασμό σας είναι οι εξής:

 • Ανάγνωση ή αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • Χρήση του Google Drive
 • Παρακολούθηση βίντεο στο YouTube
 • Κοινοποίηση φωτογραφίας
 • Λήψη εφαρμογής
 • Χρήση της Αναζήτησης Google
 • Χρήση της λειτουργίας Σύνδεση μέσω Google για σύνδεση σε μια εφαρμογή ή υπηρεσία τρίτου μέρους

Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις σε αυτήν την πολιτική. Στα παραδείγματα περιλαμβάνονται τα εξής: ένας Λογαριασμός Google με κανάλια, βίντεο ή σχόλια στο YouTube, ένας λογαριασμός που διαθέτει δωροκάρτα με χρηματικό υπόλοιπο ή ένας λογαριασμός που έχει μια δημοσιευμένη εφαρμογή η οποία, για παράδειγμα, φιλοξενεί μια εφαρμογή στο Google Play Store. Άλλες εξαιρέσεις σε αυτήν την πολιτική είναι διαθέσιμες εδώ.

Η Google προσφέρει επίσης εργαλεία για τη διαχείριση του Λογαριασμού σας Google και παρέχει επιλογές για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας, όπως τη δυνατότητα λήψης των δεδομένων σας χρησιμοποιώντας την Αρχειοθέτηση Google και τη δυνατότητα να προγραμματίσετε τι θα συμβεί στα δεδομένα σας, εάν είστε ανενεργοί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με τη Διαχείριση ανενεργού λογαριασμού.

Η προτεραιότητά μας είναι να σας διευκολύνουμε να διατηρείτε τον λογαριασμό σας ενεργό, αν το επιθυμείτε, και θα διασφαλίσουμε ότι έχετε λάβει επαρκή ειδοποίηση, προτού οποιοσδήποτε λογαριασμός επηρεαστεί από αυτήν την αλλαγή. Επομένως, πριν από τη διαγραφή ενός λογαριασμού, η Google θα στείλει ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Λογαριασμό Google και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησής του (εάν έχει καταχωριστεί). Θα πρέπει να επαληθεύσετε ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησής σας είναι ενημερωμένη».

Το μήνυμα που θα σου έρθει

Αν έχεις κάποιο account το οποίο είναι ανενεργό για πολύ καιρό και η Google το δρομολογεί… για διαγραφή, τότε θα σου έρθει ένα email σαν το παρακάτω. Και θα σε καλεί να κάνεις τις ανάλογες ενέργειες.

«Λάβατε αυτό το μήνυμα, επειδή ο Λογαριασμός σας Google δεν έχει χρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον οκτώ μήνες.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τον Λογαριασμό σας Google, συνδεθείτε σε αυτόν πριν από τις 25 Ιουνίου 2024. Αφιερώστε λίγο χρόνο τώρα για να συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Google.

Εάν δεν συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Google πριν από τις 25 Ιουνίου 2024, η Google θα διαγράψει τον Λογαριασμό σας Google, τη δραστηριότητα και τα δεδομένα του. Μάθετε περισσότερα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + three =