αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Google λάνσαρε εργαλείο AI που φτιάχνει μουσική από κείμενο- Μπορείς να το δοκιμάσεις

Η Google λάνσαρε εργαλείο AI που φτιάχνει μουσική από κείμενο- Μπορείς να το δοκιμάσεις

Η Google λάνσαρε το MusicLM. Πρόκειται για ένα εργαλείο AI που μετατρέπει το κείμενο σε μουσική και συνθέτει τραγούδια που μπορούν να διαρκέσουν έως και πέντε λεπτά.

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την σύνθεση μουσικής δεν είναι κάτι καινούργιο. Ωστόσο, το MusicLM είναι το πρώτο εργαλείο που μπορεί πραγματικά να δημιουργήσει μουσική από απλό κείμενο.

Σε ακαδημαϊκή εργασία που παρουσίασε η ερευνητική ομάδα περιγράφει το MusicLM ως «ένα μοντέλο που παράγει μουσική υψηλής πιστότητας από περιγραφές κειμένου» και υποστήριξε ότι «ξεπερνά τα προηγούμενα συστήματα τόσο στην ποιότητα του ήχου όσο και στην τήρηση της περιγραφής του κειμένου», όπως αναφέρει το Euronews.

How to try MusicLM, Google's text-to-music generator | Mashable

Το MusicLM είναι πλέον διαθέσιμο σε web, Android και iOS και μπορείτε να το δοκιμάσετε από εδώ. Η Google προτείνει να χρησιμοποιήσετε εντολές που βασίζονται στη διάθεση, στο είδος και στα όργανα, όπως “ένα soul jazz κομμάτι για ένα δείπνο”. Το MusicLM θα παράγει αποτελέσματα για να διαλέξετε το ένα, βοηθώντας την έτσι να βελτιώσει το μοντέλο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + six =