αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Google καταφέρνει να κάνει παραγωγικούς τους νέους εργαζομένους κατά 25% γρηγορότερα, με ένα email. Εδώ έχουμε τι περιέχει αυτό

Η Google καταφέρνει να κάνει παραγωγικούς τους νέους εργαζομένους κατά 25% γρηγορότερα, με ένα email. Εδώ έχουμε τι περιέχει αυτό

Ο χρόνος που μεσολαβεί από την στιγμή που θα προσληφθείς σε μια εταιρία, μέχρι την εξοικείωση σου εκεί, είναι σημαντικός. Μπορεί να διαρκέσει από 30 ημέρες μέχρι 1 χρόνο, ανάλογα με τον Οργανισμό. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο νέος εργαζόμενος περνά… την δική του δοκιμασία. Όχι μόνο πρέπει να μαθαίνει νέα πράγματα συνεχώς, αλλά πρέπει να είναι και αποδοτικός, έτσι ώστε να δείξει ότι δικαίως προσλήφθηκε.

Aρκετές εταιρίες διαθέτουν onboarding programs για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να μάθουν νέα συστήματα, να αναπτύξουν διαπροσωπικά δίκτυα, να κατανοήσουν τους ρόλους τους και να επιτύχουν.

Κάτι τέτοιο κάνει και η Google. Στο βιβλίο του με τίτλο «Work Rules Insights From Inside Google That Will Transform How You Live and Lead», ο Laszlo Bock (πρώην υπεύθυνος προσωπικού στην Google), αποκαλύπτει το εσωτερικό πιλοτικό πρόγραμμα του κολοσσού, που συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στην αύξηση της παραγωγικότητας του Noogler (νεοπροσλαμβανόμενος στην Google).

Όλα ξεκινούν με ένα email, το οποίο στέλνεται στους διευθυντές των εκάστοτε νέων εργαζομένων, πριν από την πρώτη ημέρα των νέων στην εταιρία. Σε αυτό, σημειώνονται 5 βασικές εντολές προς τους διευθυντές:

1# Να έχεις μια συζήτηση σχετικά με το ρόλο και τις ευθύνες.

2# «Ταίριαξε» τον Noogler με έναν παλαιότερο εργαζόμενο

3# Βοήθησε τον το Noogler να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυο

4# Μια φορά τον μήνα, ρύθμισε τα check-ins του νέου, για τους επόμενους 6 μήνες

5# Ενθάρρυνε τον ανοιχτό διάλογο

Ποιο είναι όμως το αποτέλεσμα από το εν λόγω πρόγραμμα της Google; Όπως διαπίστωσε η εταιρία, οι Nooglers που μπήκαν σε αυτούς τους κανόνες, έγιναν αποτελεσματικοί στον νέο τους ρόλο, κατά 25% πιο γρήγορα σε σχέση με τους άλλους. Με απλά λόγια, προσαρμόστηκαν πιο γρήγορα. Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, οι διευθυντές έκανα και κάτι ακόμα: παρουσίαζαν τα βασικά στους νέους εργαζομένους, και στην συνέχεια άφηναν χώρο για να ξεδιπλώσουν την δημιουργικότητα τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =