αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Google θα περιορίσει το tracking στις εφαρμογές Android

Η Google θα περιορίσει το tracking στις εφαρμογές Android

Η Google σχεδιάζει να επιβάλει νέους κανόνες απορρήτου που θα περιορίζουν το tracking σε όλες τις εφαρμογές σε συσκευές Android, ανέφερε την Τετάρτη η Wall Street Journal επικαλούμενη την εταιρεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εταιρεία είπε ότι «σχεδιάζει να αναπτύξει περισσότερες αντικαταστάσεις με επίκεντρο το απόρρητο για τα αλφαριθμητικά αναγνωριστικά που σχετίζονται με μεμονωμένα smartphone τα οποία χρησιμοποιούν ορισμένες εφαρμογές για τη συλλογή και κοινή χρήση πληροφοριών σχετικά με τους χρήστες», αλλά σημείωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα τρέχοντα αναγνωριστικά για τουλάχιστον ακόμη δύο χρόνια.

Η Google σημείωσε ότι θα παράσχει επίσης εκ των προτέρων ειδοποίηση πριν αποφασίσει να κάνει οποιεσδήποτε αλλαγές. Ωστόσο, η εταιρεία δεν παρείχε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα.

Πέρυσι, η Apple παρουσίασε ένα νέο χαρακτηριστικό απορρήτου που ονομάζεται Διαφάνεια Παρακολούθησης Εφαρμογών, με στόχο τον περιορισμό της συλλογής εκτενών προσωπικών πληροφοριών από τις εφαρμογές για κινητά για τους χρήστες και την παροχή στους καταναλωτές της επιλογής κοινής χρήσης δεδομένων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =