αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Google θα μπορεί να… διαβάζει τα γράμματα των γιατρών

Η Google θα μπορεί να… διαβάζει τα γράμματα των γιατρών

Όλοι έχει τύχει να πάρουμε κάποια χειρόγραφη συνταγή από γιατρό και… να μην καταλαβαίνουμε τα γράμματα. Αφού συχνά οι γιατροί έχουν δυσανάγνωστο γραφικό χαρακτήρα.

Την λύση θέλει να δώσει τώρα η Google. Συγκεκριμένα, αναπτύσσει ένα μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης που μπορεί να «αποκρυπτογραφήσει» τα δυσανάγνωστα χειρόγραφα, με έμφαση στις σημειώσεις και τις συνταγές που γράφουν οι γιατροί.

Η Google ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της στην Ινδία ότι συνεργάζεται με φαρμακοποιούς για τη δημιουργία ενός εργαλείου στο Google Lens που μπορεί να αποκωδικοποιήσει ιατρικές σημειώσεις που συνήθως… δεν διαβάζονται.

Η Google παρουσίασε τη λειτουργία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επιδεικνύοντας την ικανότητά της να ανιχνεύει συγκεκριμένα φάρμακα σε μια χειρόγραφη συνταγή. Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με το πότε αναμένεται να ξεκινήσει η νέα λειτουργία αποκρυπτογράφησης κειμένου, παρά μόνο ότι «απομένει ακόμη πολλή δουλειά για να είναι έτοιμο το σύστημα για δημόσια διάθεση».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =