αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Google είναι έτοιμη να ξοδέψει 30 εκατ. δολάρια για να στεγάσει τους εργαζομένους της στη Silicon Valley

Η Google είναι έτοιμη να ξοδέψει 30 εκατ. δολάρια για να στεγάσει τους εργαζομένους της στη Silicon Valley

Τα ενοίκια στη Silicon Valley έχουν γίνει πλέον πολύ ακριβά. Κάτι που έχει δημιουργήσει «πονοκέφαλο» σε πολλούς εργαζομένους που δουλεύουν σε τεχνολογικούς γίγαντες που εδρεύουν στην περιοχή, όπως το Facebook, το Twitter ή η Amazon. Βλέποντας αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η Alphabet -μητρική της Google- ετοίμασε τη δική της απάντηση. Και μοιάζει εμφατική.

Ο τεχνολογικός γίγαντας, είναι έτοιμος να ξοδέψει 30 εκατ. δολάρια, για να στεγάσει 300 από τους υπαλλήλους του στη Silicon Valley. Η εταιρία, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, έχει ήδη παραγγείλει 300 καινούργια προκατασκευασμένα σπίτια από τη startup Factory OS, η οποία ειδικεύεται στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Μια λύση που μοιάζει ιδανική για την περίπτωση. Αφού τα ενοίκια στην ευρύτερη περιοχή του Σαν Φρανσίσκο έχουν ανέβει κατά 50% από το 2009. Δυσκολεύοντας τη ζωή πολλών εργαζομένων.

Η Google αποδεικνύει αυτό που έχουμε πει και σε άλλα άρθρα εδώ στο It’s Possible: Ότι οι μεγάλες εταιρίες στις προηγμένες χώρες, όπως στις ΗΠΑ, σέβονται τους εργαζομένους τους ή ακόμα και τους νέους που κάνουν εκεί την πρακτική τους άσκηση. Με ελάχιστες αρνητικές εξαιρέσεις. Φυσικά, έχουν και το μπάτζετ για να κάνουν μια κίνηση σαν αυτή που έκανε η Google. Πέρα από τα χρήματα όμως, έχουν το πλάνο, έχουν και την νοοτροπία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 2 =