αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Google δεν φοβάται το BREXIT: Φτιάχνει νέα γραφεία στο Λονδίνο και δημιουργεί 3.000 θέσεις εργασίας

Η Google δεν φοβάται το BREXIT: Φτιάχνει νέα γραφεία στο Λονδίνο και δημιουργεί 3.000 θέσεις εργασίας

Η Google σχεδιάζει να ανοίξει νέα κεντρικά γραφεία στο Λονδίνο και να δημιουργήσει 3.000 νέες θέσεις εργασίας στη Βρετανία μέχρι το 2020.

Η σημαντική επένδυση χαιρετίστηκε από τον τεχνολογικό τομέα της χώρας, ενώ αποτελεί και μια ένδειξη εμπιστοσύνης, σύμφωνα με μέλη της βιομηχανίας που επικαλείται το CNBC.

Τα σχέδια του τεχνολογικού κολοσσού, τα οποία αποκάλυψε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος Sundar Pichai μιλώντας στο BBC, αντιστοιχούν σε μια επένδυση αξίας περίπου ενός δισ. στερλινών ή 1,25 δισ. δολαρίων.

Η είδηση, η οποία ήρθε σχεδόν πέντε μήνες μετά το δημοψήφισμα και την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από το ευρωπαϊκό μπλοκ, μπορεί να θεωρηθεί ένδειξη της ανθεκτικότητας του βρετανικού τεχνολογικού τομέα.

«Παρότι το Brexit και η εκλογή Τραμπ ίσως έχουν προκαλέσει έναν τρόμο σε επιχειρήσεις και καταναλωτές φέτος, η αλήθεια είναι ότι η τεχνολογία συνεχίζει να υπερνικά τα διεθνή σύνορα και να φέρνει τον κόσμο πιο κοντά από ποτέ», ανέφερε ο Gary Reid της εταιρίας ψηφιακού μάρκετινγκ Forward3D.

«Το γεγονός πως η Google, πιθανώς η πιο καινοτόμος εταιρία στον κόσμο, έχει ξεπεράσει τις αρχικές αμφιβολίες για μια επένδυση μετά το Brexit, θα πρέπει να χαιρετιστεί και να καθησυχάσει τη βιομηχανία», πρόσθεσε.

Πάντως, όπως επεσήμανε η Victoria Morrison της TH_NK, μπορεί η επικείμενη επένδυση να αποτελεί ένεση τόνωσης για τον τεχνολογικό τομέα, αλλά η ανάπτυξη της βιομηχανίας θα πρέπει να υποστηριχθεί.

Πηγή: euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 12 =