αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Google απορρίπτει αμέσως τα βιογραφικά που έχουν 5 συγκεκριμένα λάθη. Μήπως τα κάνεις και εσύ;

Η Google απορρίπτει αμέσως τα βιογραφικά που έχουν 5 συγκεκριμένα λάθη. Μήπως τα κάνεις και εσύ;

Αν είσαι σε αναζήτηση εργασίας, στέλνεις αμέτρητα βιογραφικά και δεν λαμβάνεις ποτέ απάντηση, μπορεί να μην φταίει η άλλη πλευρά. Αλλά να κάνεις εσύ κάποια λάθη. Ειδικά η μεγάλες εταιρίες, λαμβάνουν τόσα πολλά βιογραφικά που είναι έτοιμες να απορρίψουν «στα γρήγορα» κάποια από αυτά που έχουν λάθη. Και με αυτό τον τρόπο γίνεται ένα πρώτο ξεσκαρτάρισμα.

Η Google λαμβάνει περίπου 50.000 βιογραφικά κάθε εβδομάδα. Τα περισσότερα από τα βιογραφικά, απορρίπτονται διότι έχουν 5 συγκεκριμένα λάθη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σε post του στο Linkedin, o Laszlo Bock. Ο ίδιος είναι τώρα συνιδρυτής της Humu. Μιας startup που χρησιμοποιήσει τη μηχανική μάθηση για να βοηθήσει τους εργαζομένους να γίνουν πιο ευτυχισμένοι και πιο παραγωγικοί.

Όμως πριν μερικά χρόνια, ο Bock ήταν senior vice president of people operations στη Google. Και από τα χέρια του πέρναγαν πολλά βιογραφικά. Ποια είναι λοιπόν τα 5 λάθη που μπορούν να «χαντακώσουν» το βιογραφικό σου στην Google; Και μάλλον κάτι παρόμοιο ισχύει και σε άλλες μεγάλες εταιρίες.

1# Τυπογραφικά λάθη

2# Πολύ μεγάλη έκταση (ιδανική η μια σελίδα)

3# Υπερβολικά «καλλιτεχνικό» και δυσανάγνωστο

4# Διαμοιρασμός εμπιστευτικών πληροφοριών που αφορούν προηγούμενη δουλειά

5# Ψέμματα (στην εποχή του ίντερνετ, μπορεί να αποκαλυφθείς εύκολα)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 15 =