αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Google απέλυσε τον μηχανικό που είχε υποστηρίξει ότι η τεχνητή νοημοσύνη του κολοσσού απέκτησε συνείδηση

Η Google απέλυσε τον μηχανικό που είχε υποστηρίξει ότι η τεχνητή νοημοσύνη του κολοσσού απέκτησε συνείδηση

Τον περασμένο Ιούνιο μία αποκάλυψη της Washington Post έκανε τον γύρω του κόσμου. Το αμερικανικό Μέσο φιλοξένησε την μαρτυρία ενός μηχανικού της Google, ο οποίος υποστήριξε ότι ένα από τα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρίας έχει αποκτήσει συνείδηση και προσωπικότητα. Δημοσίευσε μάλιστα το διάλογό του με το chatbot LaMDA (Language Model for Dialogue Applications), στον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται να έχει την ικανότητα να αναλογιστεί την ύπαρξή της και τη θέση της στον κόσμο.

Ο Blake Lemoine, ήταν μηχανικός της Google στο τμήμα Responsible AI.

Αμέσως η Google αρνήθηκε τα όσα βγήκαν στη δημοσιότητα, και έθεσε σε υποχρεωτική άδεια τον μηχανικό, για παραβίαση της συμφωνίας εμπιστευτικότητας που είχε υπογράψει.

Τώρα ο τεχνολογικός κολοσσός πάει ένα βήμα παρακάτω. Όπως αποκαλύπτει το engadget, η Google απέλυσε τον Lemoine. Η εταιρία έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το θέμα: «Όπως αναφέρουμε στις Αρχές AI, παίρνουμε την ανάπτυξη της AI πολύ σοβαρά και παραμένουμε δεσμευμένοι στην υπεύθυνη καινοτομία. Η LaMDA έχει περάσει 11 ξεχωριστές αξιολογήσεις και δημοσιεύσαμε ένα paper νωρίτερα μέσα στη χρονιά με τις λεπτομέρειες των εργασιών της υπεύθυνης ανάπτυξης. Αν ένας εργαζόμενος έχει ανησυχίες, όπως είχε ο Blake, τις ελέγχουμε αναλυτικά. Βρήκαμε πως οι ανησυχίες του Blake ότι η LaMDA είχε συνείδηση, ήταν αβάσιμες και εργαστήκαμε για να το ξεκαθαρίσουμε αυτό μαζί του για πολλούς μήνες. Αυτές οι συζητήσεις είναι μέρος της ανοιχτής κουλτούρας που έχουμε που μας βοηθά να καινοτομούμε υπεύθυνα. Έτσι, είναι κρίμα που παρά τις μεγάλες συζητήσεις μας για αυτό το θέμα, ο Blake διάλεξε να παραβιάσει ξεκάθαρες πολιτικές εργαζομένων και ασφάλειας πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων της ανάγκης προστασίας πληροφοριών για προϊόντα. Θα συνεχίσουμε την προσεκτική ανάπτυξη των γλωσσικών μοντέλων και ευχόμαστε τα καλύτερα στον Blake».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 8 =