αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Google έχει πλέον δορυφορικές HD εικόνες, από περιοχές όπου κατοικεί το 98% της Γης

Η Google έχει πλέον δορυφορικές HD εικόνες, από περιοχές όπου κατοικεί το 98% της Γης

Τα επίπεδα λεπτομέρειας στους χάρτες της Google είναι συγκλονιστικά αν κάτσει κάποιος να το σκεφτεί. Δρόμοι, σημεία ενδιαφέροντος, καταστήματα, κίνηση, οδηγίες, όλα κάνουν το Google Maps ένα πανίσχυρο εργαλείο. Για πρώτη φορά, η Google μας αποκαλύπτει και κάποια νούμερα.

Λέει λοιπόν, πως το Google Earth έχει συγκεντρώσει 58 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα δορυφορικών εικόνων σε HD ανάλυση, οι οποίες εικόνες καλύπτουν τις περιοχές όπου ζει το 98% του πληθυσμού της Γης.

https://storage.googleapis.com/gweb-uniblog-publish-prod/original_images/SV_timelapse.gif

Επιπλέον, μέσα σε διάρκεια 12 ετών από τότε που κυκλοφόρησε το Street View έχει καταγράψει εικόνες για πάνω από 16 εκατομμύρια χιλιόμετρα, απόσταση που ισοδυναμεί με τον αν κάποιος έκανε τον κύκλο του κόσμου 400 φορές.

Τέλος, η Google αποκάλυψε πως χρησιμοποιεί μία τεχνική ονόματι φωτογραμμετρία, για να ενώσει τις εικόνες που λαμβάνει από τα Street View οχήματα αλλά και από τους δορυφόρους. Να σημειώσουμε πως το Google Maps είναι μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές της εταιρίας, με πάνω από 1 δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες.

Πηγή: Unboxholics.com

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − three =