αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Google έφτιαξε την εφαρμογή Waze Rider και θέλει να… προσπεράσει την Uber

Η Google έφτιαξε την εφαρμογή Waze Rider και θέλει να… προσπεράσει την Uber

Το ότι η «μάχη» των μεταφορών έχει ανάψει εδώ και καιρό, είναι λίγο- πολύ γνωστό. Εταιρίες- γίγαντες συναγωνίζονται στο ποια θα μεταφέρει τελικά τους περισσότερους επιβάτες, μέσω καινοτόμων εφαρμογών, ταξί ή ακόμα και οχημάτων χωρίς οδηγό.

Τώρα μπαίνει στο παιχνίδι και η Google. Μέσω της Waze Rider. Είναι μια νέα εφαρμογή που ο τεχνολογικός κολοσσός έκανε διαθέσιμη πιλοτικά στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σκοπός της εφαρμογής είναι να ταιριάξει οδηγούς και επιβάτες που βρίσκονται προς την ίδια κατεύθυνση. Επίσης μέσω της εφαρμογής η Google προσφέρει χαμηλότερες τιμές για τους επιβάτες, κάτι που όμως σημαίνει και χαμηλότερα έσοδα για τους οδηγούς. Και μέχρι στιγμής και οι δύο μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή δύο φορές την ημέρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Fortune Greece, η Google θα επεκτείνει την εφαρμογή μετά από μια περίοδο δοκιμών που κράτησε για ένα μήνα περίπου.

Η Waze Rider είναι το τελευταίο κεφάλαιο που γράφεται στη μέχρι τώρα σχέση των Google και Uber. Οι σχέσεις των δύο εταιρειών έχουν περάσει από διάφορες φάσεις, καθώς η Google είχε στηρίξει από την αρχή την Uber, με χρηματοδότηση 250 εκατ. δολαρίων μέσω του Google Ventures το 2013.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 3 =