αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Goldman Sachs προβλέπει ότι το iPhone8 θα κοστίζει 1.000 δολάρια

Η Goldman Sachs προβλέπει ότι το iPhone8 θα κοστίζει 1.000 δολάρια

Περίπου 1.000 δολάρια θα κοστίζει το iPhone 8, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Goldman Sachs. Όπως δήλωσε η Simona Jankowski, αναλύτρια της Goldman Sachs, το iPhone των 128 GB θα κοστίζει 999 δολάρια και το μοντέλο των 256 GB θα κοστίζει 1.099.

Αν οι προβλέψεις της Goldman Sachs επαληθευτούν το iPhone 8 θα σπάσει το φράγμα των 1.000 δολαρίων και θα είναι το πιο ακριβό mainstream τηλέφωνο.

Αναφορικά με την ημερομηνία λανσαρίσματος, η Jankowski πιστεύει ότι η Apple θα καταφέρει να έχει το περιβόητο iPhone στις αγορές πριν το τέλος του 2017, παρά τις αντικρουόμενες απόψεις που κυκλοφορούν.

Ωστόσο, η Jankowski πιστεύει ότι παρόλο που η Apple συνήθως απασχολείται και εξερευνά πολλά πράγματα ταυτόχρονα, έχει καταλήξει στο σχεδιασμό του iPhone 8, δεδομένου ότι μένουν μόνο 4 μήνες μέχρι το λανσάρισμά του.

Αναφορικά με την τιμή, θεωρεί ότι θα κυμανθεί σε αυτά τα επίπεδα καθώς λόγω του νέου σχεδιασμού θα αυξηθεί το κόστος ορισμένων υλικών του. Για παράδειγμα, αναφέρει ότι η OLED οθόνη των 5,8 ιντσών θα προσθέσει 35 δολάρια στο κόστος παραγωγής, ο 3D αισθητήρας περίπου 20, η νέα γρηγορότερη NAND/DRAM μνήμη 16 με 29 δολάρια, ενώ το κόστος θα αυξήσει κι ο επεξεργαστής Α11 και o βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας.

Εκτός όμως από το αυξημένο κόστος παραγωγής, η Jankowski θεωρεί ότι η Apple θα αυξήσει την τιμή καθώς οι χρήστες φαίνεται να προτιμούν τα μεγαλύτερα και πιο ακριβά μοντέλα από τα μικρότερα.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =