αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Foxconn τοποθετεί ρομπότ στις θέσεις των εργατών της

Η Foxconn τοποθετεί ρομπότ στις θέσεις των εργατών της

Η Foxconn, η γνωστή κατασκευάστρια ηλεκτρονικών συσκευών συμπεριλαμβανομένου του iPhone και άλλων συσκευών, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για αντικατάσταση του προσωπικού στα Κινέζικα εργοστάσια με αυτοματοποιημένα ρομπότ. Η χρήση ρομπότ από την Foxconn δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, αφού αυτή την στιγμή υπάρχουν 40.000 ρομπότ στις γραμμές παραγωγής, μειώνοντας έτσι το προσωπικό στο μισό από το 2014. Ο στόχος για πλήρη αντικατάσταση του προσωπικού θα γίνει σε 3 στάδια.

Σε μια συνέντευξή του, ο Dai Jia-Peng, Γενικός Διευθυντής της Επιτροπής Αυτοματισμού και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Foxconn, εξηγεί ότι η πρώτη φάση περιλαμβάνει την χρήση ρομπότ σε μεμονωμένους σταθμούς εργασίας, για να διεκπεραιώνουν εργασίες οι οποίες είναι επικίνδυνες και δυσάρεστες για τον άνθρωπο. Στην δεύτερη φάση, τα ρομπότ θα χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν εργαζομένους, δημιουργώντας έτσι πλήρως αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής.

Αυτό θα οδηγήσει στην τρίτη φάση, στην οποία θα δούμε ολόκληρα εργοστάσια να είναι αυτοματοποιημένα, με έναν μίνιμουμ αριθμό εργαζομένων, οι οποίοι θα ασχολούνται με τα logistics, τις δοκιμές και την επιθεώρηση. Αυτή την στιγμή, εργοστάσια στην Chengdu, Shenzhen και Zhengzhou είναι σε διάφορα στάδια της δεύτερης και τρίτης φάσης, με τουλάχιστον δέκα αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής.

Όπως σημειώνει το Techblog.gr, αυτή η κίνηση της Foxconn, θα μπορούσε να γίνει μεγάλο εμπόδιο για την υπόσχεση του Donald Trump να φέρει τις μονάδες παραγωγής των προϊόντων της Apple στις ΗΠΑ. Επιπλέον, η σταδιακή εξάλειψη θέσεων εργασίας θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά ολόκληρες πόλεις στην Κίνα, οι οποίες αναπτύχθηκαν και βασίζονταν πάνω σε παραγωγικές μονάδες για να απασχολήσουν τον πληθυσμό τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 11 =