αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Fourlis κλείνει σχεδόν τα μισά καταστήματα της στην Τουρκία

Η Fourlis κλείνει σχεδόν τα μισά καταστήματα της στην Τουρκία

Ο όμιλος Fourlis ο οποίος εκμεταλλεύεται τα καταστήματα IKEA, Intersport, Athlete’s Foot και έχει παρουσία στην Τουρκία με καταστήματα Intersport, απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις χρηματιστηριακών αναλυτών με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα του α΄τριμήνου 2021 (ως εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών) ότι αναμένεται να κλείσει και άλλα καταστήματα Intersport στην Τουρκία, μειώνοντας το δίκτυο του στα 11-12 από 23, επισημαίνοντας ότι θα επανεξετάσει τη βιωσιμότητα των υπολοίπων καταστημάτων.

Σχετικά με τις υπόλοιπες αγορές τα πράγματα δεν πήγαν καλά ούτε στην Ελλάδα. Το πρώτο τρίμηνο, οι πωλήσεις των καταστημάτων ΙΚΕΑ στην Ελλάδα υποχώρησαν κατά 34,1% παρά την άνοδο των online πωλήσεων. Αντίθετα τους ίδιους μήνες οι πωλήσεις των ΙΚΕΑ σε Βουλγαρία και Κύπρο αυξήθηκαν 15,6%. Τα δίκτυα αθλητικών της Intersport και της Athlete’s Foot στο α’ τρίμηνο εμφάνισαν πτώση πωλήσεων 11,9% αλλά αύξηση 9% στο εξωτερικό (Κύπρος, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία. Αποτέλεσμα το α’ τρίμηνο του 2021, ο όμιλος να εμφανίσει σε ενοποιημένο επίπεδο πτώση πωλήσεων 10,5%.

Σε ότι αφορά τις επενδύσεις εφέτος θα αφορούν ποσά 22-24 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία τεσσάρων νέων καταστημάτων Intersport και δύο ακόμη μικρότερων ΙΚΕΑ, εκ των οποίων το ένα στη Βουλγαρία και το δεύτερο στην Αθήνα.

Πηγή: businessnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 2 =