αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Elbisco ξεκίνησε να κατασκευάζει νέα γραμμή παραγωγής- Στα 20 εκατ. ευρώ η επένδυση

Η Elbisco ξεκίνησε να κατασκευάζει νέα γραμμή παραγωγής- Στα 20 εκατ. ευρώ η επένδυση

Ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες στη Χαλκίδα η κατασκευή της νέας γραμμής παραγωγής φρυγανιάς της Elbisco ύψους 20 εκατ. ευρώ. Η επένδυση, η οποία είχε προαναγγελθεί από πέρυσι από τη γνωστή βιομηχανία, αναμένεται ότι θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2018.

Πρόκειται δε να αυξήσει κατά 40% την παραγωγική δυνατότητα της Elbisco στην κατηγορία της φρυγανιάς, δημιουργώντας μεγαλύτερες προοπτικές για ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας, όπως σημειώνει η Καθημερινή. Ηδη η Elbisco εξάγει τα προϊόντα της σε πάνω από 20 χώρες.

Αυτή πρόκειται για την τρίτη επένδυση που υλοποιεί η Elbisco σε διάστημα τεσσάρων ετών, εν μέσω μάλιστα κρίσης. Τον Δεκέμβριο του 2014 εγκαινιάστηκε γραμμή παραγωγής ψωμιού για τοστ στο εργοστάσιο της Elbisco στο Πικέρμι Αττικής, επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ, η οποία επιδοτήθηκε κατά 15% από τον αναπτυξιακό νόμο. Το 2015 τέθηκε σε λειτουργία μία ακόμη γραμμή παραγωγής σνακ, αυτή τη φορά στο εργοστάσιο της Χαλκίδας. Επρόκειτο για επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ, η οποία επίσης επιδοτήθηκε σε ποσοστό 15% από τον αναπτυξιακό νόμο. «Για την Elbisco, η οικονομική κρίση έχει λειτουργήσει ως ένα επιπλέον κίνητρο για εξέλιξη και βελτίωση σε όλα τα επίπεδα. Εξακολουθούμε να κοιτάζουμε μπροστά, να σχεδιάζουμε το μέλλον της εταιρείας μας, να εμπιστευόμαστε και να στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική οικονομία. Επενδύοντας στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία και στη διεθνή ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας, επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη και την κερδοφορία της Elbisco, δημιουργώντας ταυτόχρονα προστιθέμενη αξία για τους καταναλωτές, για τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες μας και για την εθνική οικονομία», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Δημοσθένης Ραμαντάνης.

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η Elbisco, όταν τεθεί σε παραγωγική λειτουργία η νέα γραμμή παραγωγής φρυγανιάς στη Χαλκίδα, θα διακοπεί η λειτουργία της γραμμής φρυγανιάς που υπάρχει στο εργοστάσιο του Πικερμίου, χωρίς, βεβαίως, αυτό να σημαίνει ότι θα πάψουν να λειτουργούν και οι λοιπές γραμμές παραγωγής που υπάρχουν εκεί.

Με την έναρξη της νέας γραμμής στη Χαλκίδα, οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στη νέα μονάδα. Για όσους επέλεξαν να μη συνεχίσουν την απασχόλησή τους στη νέα μονάδα, η Elbisco εφήρμοσε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Το 2015, έτος για το οποίο υπάρχει ο τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός της εταιρείας, η Elbisco πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 117,56 εκατ. ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 4 =