αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Disney θα προχωρήσει σε 32.000 απολύσεις

Η Disney θα προχωρήσει σε 32.000 απολύσεις

Η Walt Disney ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 32.000 εργαζόμενους, κυρίως στα θεματικά πάρκα της, μια αύξηση από τους 28.000 που είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο, λόγω περιορισμένης προσέλευσης πελατών εξαιτίας της πανδημίας.

Οι απολύσεις θα λάβουν χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2021, σημείωσε η εταιρεία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Disney είχε προχωρήσει σε περαιτέρω απολύσεις από το θεματικό πάρκο της στη Νότια Καλιφόρνια, λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με το πότε η πολιτεία θα επέτρεπε να ανοίξουν ξανά τα πάρκα.

Τα θεματικά πάρκα της Disney στη Φλόριντα και εκείνα εκτός των ΗΠΑ άνοιξαν ξανά νωρίτερα φέτος με αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, τεστ και χρήση μασκών.

Η Disneyland στο Παρίσι αναγκάστηκε να κλείσει ξανά στα τέλη του περασμένου μήνα, όταν η Γαλλία επέβαλε ένα νέο lockdown για να καταπολεμήσει το  δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Τα θεματικά πάρκα της εταιρείας στη Σαγκάη, το Χονγκ Κονγκ και το Τόκιο παραμένουν ανοιχτά.

Η Disney δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Reuters για σχόλιο σχετικά με το εάν οι 28.000 απολύσεις που ανακοινώθηκαν νωρίτερα συμπεριλαμβάνονται στα τελευταία νούμερα, αλλά εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε στο Variety ότι τα στοιχεία περιλαμβάνουν τον αριθμό που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =