αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Deloitte στην Αυστραλία καταργεί το ωράριο 9-5. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να επιλέγουν ποιες ώρες θα δουλεύουν

Η Deloitte στην Αυστραλία καταργεί το ωράριο 9-5. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να επιλέγουν ποιες ώρες θα δουλεύουν

Ένα νέο μοντέλο εργασία ξεκινά να εφαρμόζει η Deloitte στην Αυστραλία. Η γνωστή εταιρία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών καταργεί το παραδοσιακό ωράριο 9-5. Σύμφωνα με την νέα «flex» πολιτική που ανακοινώθηκε μέσω email σε όλο το προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο εξής μπορούν πλέον να σχεδιάζουν οι ίδιοι την εργάσιμη εβδομάδα τους και να δουλεύουν στις ώρες που επιθυμούν.

Ο Mid-level manager Max Dedekind ο οποίος είναι 29 ετών, ξεκίνησε ήδη να αξιοποιεί το νέο μοντέλο, κάνοντας σέρφ κατά το μεσημεριανό κενό που έχει βάλει. «Όταν ασχολείσαι με ένα σπορ όπως το σερφ, εξαρτάται από τις παλίρροιες. Πρέπει να οργανώσεις το πρόγραμμα σου λίγο περισσότερο, από ότι για ένα άθλημα όπως το τρέξιμο που μπορείς να πας ανά πάσα στιγμή. Είναι υπέροχο να είσαι σε θέση να εργαστείς με ευελιξία» λέει ο ίδιος.

Η τυπική εργάσιμη ημέρα του ξεκινά στις 9 το πρωί, αν είναι μια surfing day. Μόλις η ώρα πάει 11 σταματά την δουλειά και πηγαίνει στην παραλία για να κάνει το σπορ που τόσο του αρέσει. Και φυσικά μέσα σε αυτό το διάστημα… δεν μπορούν να τον ενοχλήσουν για δουλειά.

Στην συνέχεια επιστρέφει στον υπολογιστή του στη 1 για να εργαστεί ως τις 7 ή 8 το απόγευμα- ανάλογα με το πως έχει διαμορφώσει το εργάσιμο πρόγραμμα του.

Η επικεφαλής του HR της Deloitte, Tina McCreery, λέει ότι η απόφαση της εταιρείας να καταργήσει το ωράριο 9-5 μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα επειδή η εταιρία εμπιστεύεται τους εργαζομένους της. Και έτσι τους αφήνει να εργάζονται στα ωράρια που θέλουν, από την τοποθεσία που θα επιλέξουν.

«Πολλά γραφεία κατέστησαν υποχρεωτική την εργασία 60% στο γραφείο (αλλά) αποφασίσαμε να μην το κάνουμε αυτό και να εμπιστευτούμε τους υπαλλήλους μας» λέει η ίδια. Και παραθέτει αυτό που έχουν διαπιστώσει: «Μόνο μια μικρή μειονότητα υπαλλήλων το κάνει λάθος».

Παράλληλα τονίζει: «Για εμάς όλα αφορούν τα αποτελέσματα. Εάν παραδίδουν αυτό που πρέπει για τη δουλειά τους, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα».

Επίσης η εταιρία, με βάση το νέο μοντέλο, θα παρέχει περισσότερες ευκαιρίες άδειας μετ’ αποδοχών στους εργαζόμενους που «υποστηρίζουν τις τοπικές κοινότητες» κάνοντας πράγματα όπως δωρεά αίματος, βοηθώντας μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ή εθελοντισμό στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =