αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Credit Suisse ανακοίνωσε ζημιές- γίγας και ο CEO παραιτήθηκε

Η Credit Suisse ανακοίνωσε ζημιές- γίγας και ο CEO παραιτήθηκε

Η Credit Suisse ανέφερε καθαρές ζημίες 1,593 δισ. ελβετικών φράγκων (1,66 δισ. δολάρια) την Τετάρτη και ανακοίνωσε την άμεση παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Τόμας Γκότσταϊν , ο οποίος θα αντικατασταθεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Ούρλιχ Κέρνερ .

Η ελβετική τράπεζα υποσχέθηκε να εντείνει τις προσπάθειές της για αναθεώρηση της δομής του ομίλου στον απόηχο των αυξανόμενων ζημιών και μιας σειράς σκανδάλων -κυρίως της κατάρρευσης του hedge fund Archegos- που είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικό δικαστικό κόστος.

Τους τελευταίους μήνες έχουν προκύψει εικασίες ότι η Credit Suisse μπορεί να εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης κεφαλαίου, ακόμη και πιθανής πώλησης της εταιρείας.

Ο πρόεδρος της Credit Suisse, Άξελ Λήμαν, αρνήθηκε οποιαδήποτε πρόθεση να πουλήσει ή να συγχωνεύσει την τράπεζα, αφού ανέφερε την τεράστια ζημιά το β’ τρίμηνο.

Σε δήλωση την Τετάρτη, ο Γκότσταϊν είπε ότι τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου ήταν «απογοητευτικά» και ότι η απόδοση της τράπεζας «επηρεάστηκε σημαντικά από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των γεωπολιτικών, μακροοικονομικών συνθηκών και αντίθετων ανέμων της αγοράς».

«Σήμερα σηματοδοτείται μια αλλαγή ηγεσίας για την Credit Suisse. Ήταν απόλυτο προνόμιο και τιμή να υπηρετήσω την Credit Suisse τα τελευταία 23 χρόνια. Ήταν το πάθος μου από την πρώτη μέρα να προσφέρω τις καλύτερες υπηρεσίες στην κατηγορία τους στους πελάτες μας.», προσέθεσε.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + fourteen =