αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Coca Cola 3E έφτιαξε στην Θεσσαλονίκη την πρώτη αποθήκη στον κόσμο με Vision Picking

Η Coca Cola 3E έφτιαξε στην Θεσσαλονίκη την πρώτη αποθήκη στον κόσμο με Vision Picking

Εδώ και μερικούς μήνες η Coca Cola 3E έχει θέσει σε πιλοτική εφαρμογή στο Κέντρο Διανομής Βορείου Ελλάδος το Vision Picking. Όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του News24/7 είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται η συγκεκριμένη λύση διεθνώς σε εταιρεία του κλάδου των FMCGs (σ.σ. ταχυκίνητων καταναλωτικών αγαθών).

Το Vision Picking λειτουργεί με τη χρήση ειδικών “έξυπνων” γυαλιών που παρέχουν όλη την πληροφορία που χρειάζεται ο εργαζόμενος χειριστής για να ολοκληρώσει καθημερινές εργασίες (π.χ. θέση ραφιού, προϊόν, ποσότητα, επιλογή προϊόντος). Ο χρήστης βλέπει σε μία οθόνη 7’’ τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει για να ολοκληρώσει την παραγγελία. Στη συνέχεια επιβεβαιώνει με φωνητική εντολή την ενέργεια που θέλει να πραγματοποιήσει. Η χρήση της τεχνολογίας Vision Picking κάνει ακόμα πιο αποτελεσματική την εξυπηρέτηση των πελατών μειώνοντας τις κινήσεις που πραγματοποιούνται από την παραγωγή, στο ράφι, και στα χέρια του καταναλωτή.

Από την χρήση του Vision Picking οι υπεύθυνοι της εταιρείας παρατήρησαν ότι παρουσιάστηκε αύξηση της τάξης του 6% – 8% στην ταχύτητα συλλογής μικτών παλετών ενώ το ποσοστό ακρίβειας στην εκτέλεση των παραγγελειών ανέρχεται πλέον στα επίπεδα του 99,9%. Για την συγκεκριμένη επένδυση ύψους 200 χιλ. ευρώ η Coca Cola Hellenic συνεργάστηκε με την γερμανική Ubimax η οποία έχει στο πελατολόγιο της εταιρείες όπως η DHL, Intel, Opel κ.α.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία αναμένεται να επεκταθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και στις εγκαταστάσεις στο Σχηματάρι ενώ στην συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες αποθήκες του ομίλου που εκτείνονται στις 28 χώρες που δραστηριοποιείται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 4 =