αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Coca- Cola σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές της

Η Coca- Cola σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές της

Με τα λειτουργικά κέρδη του 2022 να είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα, παρά τις απώλειες στις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας, η Coca-Cola HBC ετοιμάζεται για νέο γύρο ανατιμήσεων εντός του 2023 εξαιτίας της ανοδικής πορείας του κόστους σε πρώτες ύλες και ενέργεια σύμφωνα με το Reuters.

Οι τιμές της ενέργειας και των εμπορευμάτων έχουν αυξηθεί από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, στέλνοντας εταιρείες σε όλο τον κόσμο να αναζητούν τρόπους να συγκρατήσουν το κόστος, ενώ τα νοικοκυριά αγωνίζονται να διαχειριστούν τους λογαριασμούς τους.

Οι περισσότερες εταιρείες έχουν αυξήσει τις τιμές σε μια προσπάθεια να μετακυλίσουν μέρος αυτού του κόστους στους καταναλωτές τους. Αν και λόγω της κρίσης κόστους ζωής έχει σημειωθεί αλλαγή στις καταναλωτικές δαπάνες, οι κατασκευαστές συσκευασμένων ποτών και τροφίμων συνέχισαν να βλέπουν ανθεκτική ζήτηση.

«Το περιβάλλον όσον αφορά το κόστος των εισροών είναι πολύ προκλητικό και η τιμολόγηση είναι πολύ σημαντική για τη διαχείριση του πληθωρισμού», δήλωσε στο Reuters ο Ben Almanzar, οικονομικός διευθυντής στην εμφιαλωτική εταιρεία αναψυκτικών.

Η εταιρεία με έδρα την Ελβετία, στην οποία ο αμερικανικός γίγαντας ποτών Coca-Cola (KO.N) κατέχει το 20% των μετοχών, δήλωσε ότι αναμένει αύξηση των οργανικών λειτουργικών κερδών το 2023 στην περιοχή από +3% έως -3% ως τιμές κατασκευής γυαλιού και κόστος εισροών συνεχίσει να αυξάνεται.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου κατασκευαστής εμφιαλωμένων ποτών Fevertree προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι τα κέρδη της για το 2023 θα μειωθούν λόγω του αυξανόμενου κόστους των γυάλινων φιαλών, των συστατικών και της συσκευασίας.

Η Coca-Cola HBC είπε ότι το κόστος που πραγματοποίησε ανά κιβώτιο το 2022 αυξήθηκε κατά 17% και αναμένει ότι αυτό θα αυξηθεί κατά χαμηλότερο ποσοστό εφήβων φέτος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =