αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Chipita πάει σε Ινδία και Σαουδική Αραβία, ενώ ετοιμάζει εργοστάσιο σε μια ακόμα χώρα

Η Chipita πάει σε Ινδία και Σαουδική Αραβία, ενώ ετοιμάζει εργοστάσιο σε μια ακόμα χώρα

Το 2020, αντί για την Άνοιξη του 2019 που ήταν ο αρχικός στόχος, θα λειτουργήσει το εργοστάσιο που κατασκευάζει η Chipita στη Σλοβακία, το οποίο θα διαθέτει δυο γραμμές παραγωγής, (κρουασάν και Bake Rolls). Η νέα παραγωγική μονάδα θα προσδώσει μεγαλύτερη ευελιξία στην ελληνική εταιρεία για την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης με την παράλληλη μείωση των μεταφορικών εξόδων της.

Εντός του έτους αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του εργοστασίου της στην Ινδία και η τοποθέτηση των προϊόντων της στην τοπική αγορά, αλλά και η παραγωγή Bake Rolls στη Σαουδική Αραβία ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη δραστηριότητα της στη ευρύτερη περιοχή.

Των νέων αυτών παραγωγικών μονάδων είχε προηγηθεί τον Μάιο του 2017 η έναρξη παραγωγής κρουασάν στη Μαλαισία μέσω της κοινοπραξίας Munchy’s, ενώ τον Νοέμβριο του 2017, ξεκίνησε η παραγωγή mini croissant στο Μεξικό μέσω της συνδεδεμένης εταιρείας CCP Productos.

Σε Ρωσία και Ουκρανία, οι εταιρείες της Chipita διαθέτουν όλες εκείνες τις δομές και πόρους, που θα της επιτρέψουν, όπως εκτιμά η διοίκησή της, να εκμεταλλευτεί τη βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, ενώ στην Τουρκία, παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις, λόγω της μακροοικονομικής αβεβαιότητας της χώρας, συνεχίζει τις προσπάθειες σε εμπορικό επίπεδο για την ανάπτυξη των πωλήσεων τοπικά και εξαγωγικά.

Το 2017 η Chipita, πέτυχε σημαντική βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών, με τις πωλήσεις σε επίπεδο ομίλου (χωρίς τις κοινοπραξίες). να έχουν διαμορφωθεί στα 461 εκατ. ευρώ (άνοδος +14,4%) και το EBITDA στα 58,8 εκατ. ευρώ (άνοδος +15,5%). Οι πωλήσεις συμπεριλαμβανόμενων των κοινοπραξιών διαμορφώθηκαν στα 515 εκατ. ευρώ (+10,7%) και το EBITDA στα 68,4 εκατ. ευρώ (+6,8%). Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 16,9 εκατ. ευρώ από 10,9 εκατ. ευρώ το 2016 (+55,1%).

Εν τω μεταξύ η έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου 2018, οι μέτοχοι της Chipita έδωσαν τη συγκατάθεσή τους στη μείωση του συνολικού αριθμού των μετοχών της εταιρείας από 100.980.000 σε 99.852.160 μέσω της ακύρωσης 1.127.840 ίδιων μετοχών. Επίσης ενέκριναν τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της με επιστροφή μετρητών στους ύψους 14,978 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τους όρους του ομολογιακού δανείου η εταιρεία υποχρεούται να λάβει τη συγκατάθεση των Τραπεζών προκειμένου να προχωρήσει σε γενική συνέλευση η οποία θα αποφασίσει τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου. Η εταιρεία ετοίμασε και απέστειλε σχετικό αίτημα στις Τράπεζες στις 28 Μαρτίου του 2018. Η εταιρεία δεν τηρούσε τον παραπάνω όρο για την περίοδο από 28 Μαρτίου 2018 έως την λήψη της απάντησης της Τράπεζας στις 16 Μαΐου 2018, με την οποία βεβαιώθηκε η συγκατάθεση των ομολογιούχων στην απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − thirteen =