αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO Mr Chipita κατέθεσε πρόταση εξαγοράς για το ιστορικό εργοστάσιο της Κύκνος

O Mr Chipita κατέθεσε πρόταση εξαγοράς για το ιστορικό εργοστάσιο της Κύκνος

Πρόταση για την εξαγορά του εργοστασίου της ιστορικής ντοματοποιϊας Κύκνος, η οποία μετρά πλέον από 100 χρόνια στην ελληνική αγορά, κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Chipita.

H πρόταση αφορά το εργοστάσιο της Κύκνος στα Σαβάλια Ηλείας και έγινε λόγω της πρόσφατης εισόδου του κ. Θεοδωρόπουλου στον τομέα της ντομάτας μέσω της Wondeplant, όπως σημειώνει το Fpress.gr.

Oι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να καταλήξει σε συμφωνία.

Η Wondeplant πρωτολειτούργησε στα τέλη του 2011 και είναι δημιούργημα πέντε επιχειρηματιών, των Σπύρου Θεοδωρόπουλου (Chipita AE), Σταύρου Νένδου (Select Αρτοσκευάσματα), Αχιλλέα Φώλια (Goodys), Μιχάλη Αραμπατζή (Ελληνική Ζύμη) και Θέμη Μακρή.

Αποτελεί το επιχειρηματικό εγχείρημα, που ξεκίνησε εν μέσω κρίσης και το οποίο φιλοδοξεί να δώσει νέα ώθηση στην καλλιέργεια των οπωροκηπευτικών, αλλά και στην τόνωση της ελληνικής και τοπικής οικονομίας.

Σε 120 στρέμματα υαλόφρακτου θερμοκηπίου υψηλής τεχνολογίας, βοηθητικών χώρων και συσκευαστηρίου τυποποιητηρίου στην Πετρούσα Δράμας, η εταιρία Wonderplant παράγει και συσκευάζει ανώτερης ποιότητας προϊόντα: Επιτραπέζια ντομάτα-beef και ντομάτα σε τσαμπί-cluster με τη μέθοδο της Υδροπονίας και σύμφωνα με τις αρχές της ολοκληρωμένης διαχείρισης στη γεωργική παραγωγή.

Η μονάδα υδροπονικής καλλιέργειας είναι ένα πρότυπο συγκρότημα που αξιοποιεί την ολλανδική τεχνογνωσία για την καλλιέργεια κηπευτικών. Διαθέτει ιδιόκτητο τυποποιητήριο και συσκευαστήριο και αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα στον τομέα της γεωργίας.

Η αρχική επένδυση ξεπέρασε τα 24 εκατ. ευρώ, ενώ το συγκρότημα καλύπτει 120.000 τ.μ. στεγασμένου χώρου σε έκταση συνολικής επιφάνειας 400 στρεμμάτων, η οποία περιλαμβάνει και δύο τεχνητές λίμνες έκτασης 10.000 τ.μ. που συγκεντρώνουν το βρόχινο νερό, αξιοποιώντας το στην υδροπονική καλλιέργεια.

Το 2016 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Wondeplant διαμορφώθηκε στα 16,588 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 6,95% σε σχέση με το 2015. Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη σημείωσαν μικρή μείωση και διαμορφώθηκαν στα 2 εκατ. ευρώ από 2,2 εκατ. ευρώ το 2015.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + five =