αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Chipita έκλεισε μεγάλη συμφωνία στην Ινδία και θα φτιάξει εργοστάσιο εκεί

Η Chipita έκλεισε μεγάλη συμφωνία στην Ινδία και θα φτιάξει εργοστάσιο εκεί

Στην υπογραφή μη δεσμευτικού μνημονίου συνεργασίας (MoU), με τον ινδικό όμιλο Britannia προχώρησε η Chipita, συμφερόντων του επιχειρηματία Σπύρου Θεοδωρόπουλου.

Όπως αναφέρει ο ινδικός όμιλος, απαντώντας στο τοπικό Χρηματιστήριο με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με την Chipita για την οριστικοποίηση της συμφωνίας η οποία θα περιλαμβάνει τη δημιουργία joint venture.

Σύμφωνα με το Capital.gr, η συνεργασία με τον ινδικό όμιλο Britannia, αφορά τη διανομή των προϊόντων της ελληνικής εταιρείας αλλά και τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής κρουασάν. Η νέα μονάδα, για την κατασκευή της οποίας θα επενδυθούν περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια, θα λειτουργήσει την Άνοιξη του 2018 και θα δημιουργηθεί από την κοινή εταιρεία των Chipita– Britannia, στην οποία η ελληνική εταιρεία θα ελέγχει σύμφωνα με πληροφορίες το 40% και ο ινδικός όμιλος το 60%. Σημειώνεται πως ο Ινδός “βασιλιάς” των μπισκότων, ελέγχει μερίδιο 38% στην τοπική αγορά και “σερβίρει” περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια καταστήματα.

Σήμερα η Chipita, ο τζίρος της οποίας το 2015 αυξήθηκε κατά 9% στα 388,9 εκατ. ευρώ και τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 62,7 εκατ. ευρώ από 13,2 εκατ. ευρώ που ήταν το 2014, έχει 11 δικά της εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ελλάδα, Ινδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία και Τουρκία, λειτουργώντας 38 γραμμές παραγωγής. Επίσης έχει παρουσία, με 6 εργοστάσια και 28 γραμμές παραγωγής σε Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία όπου δραστηριοποιείται μέσω στρατηγικών συνεργασιών.

Εντός των ελληνικών τειχών, τα σχέδια της Chipita, εκτός από την απόκτηση του ελέγχου της Νίκας, περιλαμβάνουν εξαγορές και συνεργασίες και με άλλες βιομηχανίες τροφίμων. Σχέδια υπάρχουν και για τη διεύρυνση της παρουσίας της Wonderplant, που ελέγχεται από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο, Σταύρο Νένδο, Αχιλλέα Φώλια, Μιχάλη Αραμπατζή και Θέμη Μακρή. Ειδικότερα και σε ότι αφορά τη Wonderplant (δραστηριοποιείται στην υδροπονική καλλιέργεια ντομάτας), είναι έτοιμη να “μπει” στην καλλιέργεια και άλλου προϊόντος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 3 =