αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ business λέξη που δεν χρησιμοποιούν οι leaders σαν τον Mark Zuckerberg

Η business λέξη που δεν χρησιμοποιούν οι leaders σαν τον Mark Zuckerberg

Τι κοινό μπορεί να έχουν οι Mark Zuckerberg, Larry Page και Jack Dorsey; Εκτός από το ότι είναι πετυχημένοι επιχειρηματίες. Δεν χρησιμοποιούν μια συγκεκριμένη λέξη.

Ένας βετεράνος προγραμματιστής, ο οποίος έχει εργαστεί και για τους τρεις tech leaders, βγάζει στο φως της δημοσιότητας μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει ο Gokul Rajaram, οι Zuckerberg, Dorsey και Page έχουν κάτι κοινό: Δεν χρησιμοποιούν ποτέ μια συγκεκριμένη λέξη.

«Έχω παρατηρήσει αυτή τη συγκεκριμένη συμπεριφορά και στους 3 CEOs» λέει ο Rajaram, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι στέλεχος της Square (ιδιοκτησίας Dorsey). Όπως λέει ο έμπειρος προγραμματιστής, η τακτική τους αφορά μια λέξη, την οποία δεν χρησιμοποιούν ποτέ. Και μπορεί όσοι διαβάζετε αυτές τις γραμμές να υποθέτετε ότι θα είναι μια λέξη σαν το «αδύνατο», όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Δεν χρησιμοποιούν ποτέ τη λέξη «έσοδα». Ναι, μπορεί να ακούγεται τρελό, όπως σχολιάζει σε άρθρο του το inc.com. Όμως το σενάριο είναι πέρα για πέρα αληθινό. Οι τρεις tech leaders, πάντα σύμφωνα με τον Rajaram, αποφεύγουν να μιλούν για τα έσοδα σε οποιοδήποτε meeting ή συζήτηση με εργαζομένους.

Γιατί όμως να αποφεύγουν την συγκεκριμένη λέξη; O Rajaram δίνει την εξήγηση: «Και οι τρεις γνωρίζουν από την πρώτη ημέρα που ίδρυσαν τις εταιρίες τους, ότι τα έσοδα είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα άλλων κινήσεων που κάνεις σωστά σε μια εταιρία. Αντί να μιλούν για την επιτυχία συνδέοντας την με τα περισσότερα χρήματα, την συνδυάζουν με την απόκτηση χρηστών, την εξυπηρέτηση πελατών ή την διεύρυνση τους στην αγορά. Είναι σιωπηλά κατανοητό, ότι από εκεί θα έρθουν μεγαλύτερα έσοδα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 1 =