αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ BP θέλει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να φορτίζουν σε 5 λεπτά. Και κάνει μια μεγάλη επένδυση

Η BP θέλει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να φορτίζουν σε 5 λεπτά. Και κάνει μια μεγάλη επένδυση

Το ποσό των 20 εκατ. δολαρίων επένδυσε η BP στην ισραηλινή StoreDot, ένα startup που ισχυρίζεται ότι οι μπαταρίες του μπορούν να φορτίσουν ηλεκτρικά οχήματα μέσα σε πέντε λεπτά.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε ότι ο βραχίονάς της BR Ventures επενδύει στην εταιρεία του Τελ Αβίβ καθώς αναζητά τρόπους να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου στη δραστηριότητά του.

“Η υπερβολικά ταχεία φόρτιση είναι στην καρδιά της στρατηγικής εξηλεκτρισμού της BP”, αναφέρει ο Τufan Erginbilgic, επικεφαλής της downstream δραστηριότητας της BP. “Η τεχνολογία της StoreDot παρουσιάζει πραγματικές δυνατότητες για μπαταρίες αυτοκινήτου που μπορούν να φορτιστούν στον ίδιο χρόνο που παίρνει να γεμίσεις με βενζίνη το ντεπόζιτο”.

Σημειώνεται ότι η μονάδα φορτηγών της Daimler ηγήθηκε μιας επένδυσης 60 εκατ. δολαρίων στην StoreDot ο Σεπτέμβριο του περασμένου έτους. Η StoreDot ισχυρίζεται ότι οι μπαταρίες είναι φιλικές προς το περιβάλλον και μπορούν να επιτρέψουν σε ένα ηλεκτροκίνητο όχημα να ταξιδέψει για περισσότερα από 480 χμ μετά από πλήρη φόρτιση.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 4 =