αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Boring Company ξεκινά να κατασκευάζει το πρώτο δοκιμαστικό υπόγειο τούνελ αυτοκινήτων

Η Boring Company ξεκινά να κατασκευάζει το πρώτο δοκιμαστικό υπόγειο τούνελ αυτοκινήτων

Από τις αρχές Ιουλίου περιμέναμε να μάθουμε αν έλαβε τελικά έγκριση το μεγαλόπνοο σχέδιο του Elon Musk και της The Boring Company για την λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο Los Angeles και στο διάστημα που μεσολάβησε γίναμε μάρτυρες της προόδου της εταιρείας σε δύο περιπτώσεις. Ο καιρός πέρασε, το σχέδιο συζητήθηκε και πλέον δόθηκε το πράσινο φως από την Hawthorne County στην California για να ξεκινήσει η κατασκευή του πρώτου τούνελ!

Συγκεκριμένα, η The Boring Company μπορεί να ξεκινήσει τις εκσκαφές για τη δημιουργία ενός υπόγειου δοκιμαστικού τούνελ με μήκος 3.2km σε βάθος 13.5m στην περιοχή όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της SpaceX (120th Street), έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τις παρακείμενες υποδομές. Στόχος είναι να δοκιμαστεί τόσο ο μετροπόντικας της TBM, όσο και ο ανελκυστήρας που θα ανεβοκατεβάζει τα οχήματα.

Σημειώστε, όμως, ότι για να γίνει δοκιμή των συρμών που θα μεταφέρουν το οχήματα υπογείως θα χρειαστεί να εκδοθεί νέα άδεια από την κομητεία, ενώ μετά το πέρας όλων των δοκιμών θα πρέπει να ξαναγκρεμίσουν το τούνελ για να αφήσουν την περιοχή όπως την βρήκαν. Επίσης, καθόλη τη διάρκεια της επιχείρησης θα υπάρχει επίβλεψη από ειδικούς, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα να ακυρώσουν το project αν προκύψει οποιοσδήποτε κίνδυνος.

Παρά το περιορισμένο πλαίσιο είναι ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα για την υλοποίηση ανάλογων εγχειρημάτων. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ξεκινήσουν τα έργα, αλλά είναι βέβαιο ότι θα το μάθουμε από τον ίδιο τον Elon Musk μέσα από τα social accounts του.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 11 =