αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Boeing θέλει να φτάσει στον Άρη πριν τον Έλον Μάσκ και η «μάχη» του διαστήματος φουντώνει

Η Boeing θέλει να φτάσει στον Άρη πριν τον Έλον Μάσκ και η «μάχη» του διαστήματος φουντώνει

Στην «κούρσα» για τον Άρη, στην οποία επιδίδεται η ιδιωτική διαστημική εταιρεία SpaceX του Έλον Μασκ, εισέρχονται πλέον και ανταγωνιστές: Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing -του αεροδιαστημικού κολοσσού που στο ιστορικό του έχει και τη συνδρομή προς τη NASA κατά την πρώτη «κούρσα για το Διάστημα», με στόχο την κατάκτηση της Σελήνης πριν τη Σοβιετική Ένωση- Ντένις Μούιλενμπεργκ παρουσίασε τα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον σε συνδιάσκεψη την Τρίτη.

Όπως σημειώνει η Ναυτεμπορική, η Boeing οραματίζεται μια ανθηρή αγορά διαστημικών ταξιδιών με υψηλά κέρδη, με δεκάδες προορισμούς σε τροχιά γύρω από τη Γη και hypersonic αεροσκάφη να μεταφέρουν επιβάτες από τη μια ήπειρο στην άλλη μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο ωρών.

Ωστόσο, πέραν αυτού, ο Μούιλενμπεργκ «πέταξε το γάντι» στη SpaceX, λέγοντας πως η Boeing σκοπεύει να είναι παίκτης – κλειδί στην προσπάθεια για την αποστολή ανθρώπων στον Άρη, αν είναι δυνατόν ακόμα πιο νωρίς από τον Έλον Μασκ, ο οποίος πρόσφατα παρουσίασε τα μεγαλόπνοα μακροπρόθεσμα σχέδια της εταιρείας για την κατάκτηση του «Κόκκινου Πλανήτη».

«Είμαι πεπεισμένος πως ο πρώτος άνθρωπος που θα πατήσει το πόδι του στον Άρη θα φτάσει εκεί με πύραυλο της Boeing» είπε ο Μούιλενμπεργκ, όπως αναφέρει το Bloomberg, στο συγκεκριμένο event στο Σικάγο, το οποίο έγινε με την υποστήριξη του περιοδικού Atlantic.

Όπως και η SpaceX, η Boeing αποσκοπεί στη δημιουργία και ανάπτυξη μιας διαστημικής αγοράς, στο διάστημα γύρω από τη Γη, όταν επιτέλους οι διαστημικές πτήσεις καταστούν ρουτίνα, ενώ παράλληλα αναπτύσσει τεχνολογίες για αποστολές πέρα από τη Σελήνη. Ο γίγαντας της αεροδιαστημικής συνεργάζεται με τη NASA για την ανάπτυξη ενός μεγάλου πυραύλου, του SLS, για αποστολές βαθιά στο διάστημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =