αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ AppLovin ξεκίνησε με μηδενικό κεφάλαιο, έγινε κερδοφόρα από τον πρώτο μήνα και τώρα πουλήθηκε για 1,4 δισ. δολάρια

Η AppLovin ξεκίνησε με μηδενικό κεφάλαιο, έγινε κερδοφόρα από τον πρώτο μήνα και τώρα πουλήθηκε για 1,4 δισ. δολάρια

Η ιστορία της AppLovin έχει ενδιαφέρον. Μια καινοτόμος επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο κομμάτι της διαφήμισης. Σε αντίθεση με άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, οι ιδρυτές της ξεκίνησαν την προσπάθεια τους με μηδενικό κεφάλαιο. Τελικά, τα κατάφεραν και δημιούργησαν το δικό τους success story.

H AppLovin εξελίχθηκε σε μια κερδοφόρα επιχείρηση από τον πρώτο κιόλας μήνα λειτουργίας της, λαμβάνοντας 4 εκατ. δολάρια χρηματοδότηση, ενώ σύντομα θα εισέλθει στον κόσμο των unicorns (των εταιρειών που έχουν αξία άνω του ενός δισ. δολαρίων).

Σύμφωνα με το Fortune, η εταιρεία συμφώνησε την Τρίτη (27/9) να πωλήσει την πλειοψηφία των μετοχών της σε μια κινεζική επιχείρηση ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου, την Orient Hontai Capital, στην τιμή των 1,42 δισ. δολαρίων.

Η εν λόγω συμφωνία ανακοινώθηκε ήδη στους εργαζομένους  και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

«Ξεκινήσαμε την επιχείρηση αυτή πριν πέντε χρόνια, προτού ξεκινήσει το Facebook την κινητή διαφήμιση, διότι μέχρι τότε δεν υπήρχαν τρόποι για να διαφημίσουν οι προγραμματιστές εφαρμογών να προβάλλουν τη δουλειά τους», αναφέρει ο Adam Foroughi, Διευθύνων Σύμβουλος της AppLovin,

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η αποστολή μας όταν ξεκινήσαμε ήταν να βοηθήσουμε τους προγραμματιστές εφαρμογών για κινητά να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους με πιο έξυπνους και αποτελεσματικούς τρόπους».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − eight =