αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Apple σε μια ακόμα τολμηρή κίνηση: Ίσως δούμε το iPhone 12 χωρίς φορτιστή και ακουστικά στο πακέτο

Η Apple σε μια ακόμα τολμηρή κίνηση: Ίσως δούμε το iPhone 12 χωρίς φορτιστή και ακουστικά στο πακέτο

Τη στιγμή που οι περισσότεροι κατασκευαστές Android smartphones μάχονται για το ποιος θα προσφέρει τον πιο γρήγορο φορτιστή, η Apple φαίνεται ότι θα τραβήξει και πάλι τον δικό της δρόμο. Όπως αναφέρει ο ιδιαίτερα αναγνωρισμένος και έγκυρος αναλυτής Ming-Chi Kuo, στα iPhone 12 που θα κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στη χρονιά δεν θα συμπεριλαμβάνοται στο κουτί τα ακουστικά EarPods και ο…φορτιστής!

Για τα ακουστικά υπάρχουν παραδείγματα και στο αντίπαλο λειτουργικό σύστημα, αλλά η απουσία φορτιστή είναι ομολογουμένως μια πολύ ριζοσπαστική απόφαση για να μειωθεί το κόστος (ή να αυξηθούν τα κέρδη, όπως το πάρει κανείς). Στο κουτί, πάντως, θα υπάρχει ένα καλώδιο Lightning to USB-C…

Επιπλέον, αναφέρεται ότι η Apple έχει ετοιμάσει έναν νέο φορτιστή ισχύος 20W που θα πωλείται ξεχωριστά και ακούγεται πως ίσως θα αντικαταστήσει τη σημερινή φουρνιά των φορτιστών 5W που έρχονται πακέτο με τα iPhone 11 και των φορτιστών 18W των iPhone 11 Pro. Άλλωστε, η Apple θα σταματήσει την παραγωγή των παλαιότερων φορτιστών της μέσα στη χρονιά.

Ο Ming-Chi Kuo εκτιμά πως η Apple θα αφαιρέσει τον φορτιστή και τα ακουστικά από το πακέτο των iPhone 12 για να κρατήσει τις τιμές τους στα ίδια επίπεδα με τα περυσινά μοντέλα, καθώς το κόστος τους θα είναι υψηλότερο λόγω της προσθήκης κεραίας 5G. Παρόλα αυτά, θεωρεί ότι η Apple δύσκολα θα παραδεχτεί κάτι τέτοιο και πιθανότατα θα δικαιολογήσει την απόφαση της ως κίνηση υπέρ του περιβάλλοντος.

Για την ώρα δεν είναι τίποτα σίγουρο, αφού δεν έχουμε επίσημη τοποθέτηση από την εταιρεία και ούτε πρόκειται να έχουμε μέχρι το Σεπτέμβριο. Τα τελευταία χρόνια, πάντως, οι αναλυτές πέφτουν συνήθως μέσα στις προβλέψεις τους.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =