αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Apple ζητά 1 δισ. δολάρια από την Qualcomm

Η Apple ζητά 1 δισ. δολάρια από την Qualcomm

H Apple αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον της Qualcomm από την οποία ζητά το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η Apple κατηγορεί την Qualcomm ότι ακολουθεί μονοπωλιακές πρακτικές στο θέμα της χρήσης των ευρεσιτεχνιών. Η Apple θεωρεί ότι η Qualcomm χρεώνει υπερβολικές τιμές για τα δικαιώματα χρήσης των ευρεσιτεχνιών της και για το λόγο αυτό αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον της προκειμένου να αποζημιωθεί για το κόστος που προκύπτει για εκείνη εξαιτίας της χρήσης του hardware της Qualcomm.

H Apple κατέθεσε την αγωγή στα αμερικανικά πολιτειακά Δικαστήρια των ΗΠΑ, στην Καλιφόρνια, ενώ η μετοχή της Qualcomm σημείωσε πτώση μετά από τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι η Apple είναι αποφασισμένη να κινηθεί νομικά εναντίον της. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Qualcomm κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί μονοπωλιακές πρακτικές στην αγορά.

Όπως διαβάζουμε στο pestaola.gr, η Apple κατηγορεί την Qualcomm ότι πίεσε πολλούς παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών ώστε να πωλούν προϊόντα της Apple με επεξεργαστές δικούς της μέσα από το δίκτυό τους. Μέχρι την παρουσίαση του iPhone 7 τον Σεπτέμβριο, η Qualcomm ήταν ο μόνος προμηθευτής επεξεργαστών για την Apple, σύμφωνα με το Reuters, ενώ από εκείνον τον μήνα και έπειτα η Intel ξεκίνησε να εξοπλίζει και εκείνη με επεξεργαστές τα smartphones της Apple.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − thirteen =